Σύνταγμα: Προκλητική καταστολή με ΜΑΤ – χημικά, τρέμουν την κλιμάκωση των αγώνων (Video)

Σύνταγμα: Προκλητική καταστολή με ΜΑΤ – χημικά, τρέμουν την κλιμάκωση των αγώνων (Video)

Συγκλονιστικό ήταν το σημερινό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Σύνταγμα, το πέμπτο στη σειρά από την μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη και το πιο μεγάλο από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Στο κάλεσμα των σωματείων των σιδηροδρομικών ανταποκρίθηκαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι/ες και νέες/οι, που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον χώρο μπροστά στη βουλή και σταδιακά επεκτείνονταν και στην κάτω πλατεία, στην Όθωνος και μπροστά στη Μεγάλη Βρετάνια, προς την Πανεπιστημίου και τον Εθνικό Κήπο σε ένα συμπαγές σώμα. Αυτή η κλιμάκωση των αντιδράσεων σε πανελλαδική μάλιστα έκταση είναι που τρομάζει την κυβέρνηση η οποία το μόνο στο οποίο παίρνει τον βαθμό των… αρίστων είναι η ωμή και απρόκλητη καταστολή!

Διαβάστε επίσης – Κρότου λάμψης και χημικά από τα ΜΑΤ στο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Προς το τέλος του συλλαλητηρίου κι ενώ οι σιδηροδρομικοί αποχωρούσαν προς τον εθνικό κήπο και άλλα μπλοκ με πορεία προς Προπύλαια-Ομόνοια η αστυνομία άρχισε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» και καταστολή στο Σύνταγμα πετώντας πολλά χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης. Μάλιστα κυνήγησαν τον κόσμο που έφευγε προς τους σταθμούς του μετρό, προκαλώντας και επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν. Όπως δείχνουν βίντεο, έπεσαν με ορμή σε μπλοκ διαδηλωτών χωρίς καμιά πρόκληση και άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως νέους και μεγαλύτερους.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ: Πριν ακόμη στερέψουν τα δάκρυα για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους…έπεσαν δακρυγόνα»

Κάποια στιγμή κι ενώ στο Σύνταγμα είχε μείνει λιγότερος κόσμος και δεν γίνονταν επεισόδια, μηχανές της ομάδας «Δράση» (της ένστολης συμμορίας τραμπούκων) εφόρμησαν στο Σύνταγμα και άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στα πόδια των συγκεντρωμένων! Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετός κόσμος επέστρεψε στο Σύνταγμα και παρέμενε στον δρόμο.

Για ακόμα μία φορά η αστυνομία δεν σεβάστηκε ούτε το πένθος για τα θύματα της τεράστιας τραγωδίας ενώ κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα πολλών διαδηλωτών.

Μάρτυρες κατήγγειλαν απρόκλητη και οργανωμένη επίθεση με ασύμμετρη ρίψη χημικών μέσα στο μεγάλο πλήθος στο Σύνταγμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένστολος έριξε δακρυγόνο ακόμα και στον κλειστό χώρο του σταθμού στην Ομόνοια.

Αφορμή και πάλι ήταν η επίθεση ομάδας ατόμων η οποία αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας, με ρίψεις μολότοφ, στην οποία οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου – λάμψης και την οποία φαίνεται να αξιοποίησαν για να επιτεθούν αναίτια ύστερα σε διαδηλωτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter