Συντάξεις δικαστών: Έντονη αντιπαράθεση – Τουλάχιστον 300 οι προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Συντάξεις δικαστών: Έντονη αντιπαράθεση – Τουλάχιστον 300 οι προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Η έντονη αντιπαράθεση που ξεκίνησε λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστών απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα όταν χθες Πέμπτη δημοσιεύτηκαν άρθρα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, ήταν ένας από τους τρεις δικαστές που προσέφυγαν «για να διεκδικήσει αύξηση σύνταξης», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι ξεκαθαρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από δεν είναι τρεις όπως αναφέρεται στα συγκεκριμένα άρθρα, αλλά ανέρχονται σε τουλάχιστον 300. Τρεις, είναι μόνο οι υποθέσεις που επελέγησαν από το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο για να εκδικαστούν στα πλαίσια πιλοτικής δίκης και σε αυτές συγκαταλέγεται και η έφεση του κ. Ράμμου.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν επίσης ότι ουδέποτε ο Χρήστος Ράμμος, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ζήτησε αναδρομικά, ούτε και ζήτησε να ισχύσει το προ του 2012 καθεστώς συνταξιοδότησης. Όπως αναφέρουν, η έφεση που άσκησε αφορούσε την αποκατάσταση της νομιμότητας στον καθορισμό της σύνταξης του σε σχέση με το ποσό της προσωπικής διαφοράς και τον τρόπο υπολογισμού του ποσοστού της συντάξεως του σε σχέση με τις εν ενεργεία αποδοχές του.

Τέλος, νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου απλώς υιοθέτησε πάγια νομολογία του Μισθοδικείου που ισχύει εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, χωρίς να προσθέτει κάτι καινούριο στην ήδη υπάρχουσα νομολογία. Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι πρόκειται για απόφαση της Ολομέλειας και δεν επιδικάζει ποσά  αλλά αναπέμπει την υπόθεση σε Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα με πραξικοπηματικό τρόπο και τη σύμπραξη της ΝΔ με την ακροδεξιά Ελληνική Λύση, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε την αντικατάσταση σχεδόν όλων των μελών της ΑΔΑΕ, πλην του ίδιου του Χρήστου Ράμμου, με σκοπό την αλλαγή των συσχετισμών εντός της Αρχής, η οποία πρωτοστάτησε στην προσπάθεια αποκάλυψης των υπεύθυνων για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο Χρήστος Ράμμος παραμένει πρόεδρος της Αρχής, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή του ονόματός του στο ζήτημα των αναδρομικών των συντάξεων των δικαστών αποτελεί ένα ακόμη μέσο «πίεσης» προς τον ίδιο.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter