Συντάξεις; Ποιες συντάξεις;

Συντάξεις; Ποιες συντάξεις;

Σε πολύ δύσκολη θέση θα βρεθούν οι νέοι που εισήλθαν στην αγορά εργασίας μετά το 2020 όταν φτάσει η ώρα να πάρουν σύνταξη. Οχι μόνο δεν θα μπορούν να ζήσουν μ’ αυτήν, αλλά θα παραταθεί και η ημερομηνία συνταξιοδότησής τους.

Και αυτά δεν είναι αντιπολιτευτικά τερτίπια με σκοπό τον προσεταιρισμό των ψήφων των νέων. Τα αναφέρει η έκθεση «Pensions at a glance» που συγκρίνει συνταξιοδοτικές πολιτικές χωρών του ΟΟΣΑ. Το σημαντικότερο σημείο για τους Ελληνες νέους είναι ότι το ύψος της αλλά και η ημέρα που θα βγουν στη σύνταξη θα κριθούν από το πόσα χρόνια ανεργίας είχαν κατά τον εργασιακό τους βίο.

Και θα μειωθεί η σύνταξή τους και αργότερα θα την πάρουν. Ειδικά για την Ελλάδα, όπου όσο κι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη επαίρεται ότι η οικονομία πάει από το καλό στο καλύτερο, η ανεργία και οι μισθοί πείνας εξακολουθούν να μαστίζουν τη νεολαία. Υστερα από δέκα χρόνια κρίσης, πανδημίας, ακρίβειας και τη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας που στέλνει τους μισθούς στα τάρταρα, δεν υπάρχει πια γενιά των 700 ευρώ αλλά γενιά των 300 και 400 ευρώ.

Λεφτά μαύρα τις περισσότερες φορές και όχι για όλους τους μήνες του χρόνου.

Με τη λογική που διέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «σοφούς» υπουργούς του κανένας νέος δεν πρόκειται να πάρει οποιαδήποτε σύνταξη πριν από τα 70 του έτη.

Σε μια Ελλάδα την οποία οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ έβαλαν το 2010 και τη βάζουν ξανά σήμερα βαθιά στα μνημόνια, με τεράστια χρέη και ελλείμματα.

Αλλά αυτό το μαύρο μέλλον πρέπει να φοβούνται!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter