Συνταξιούχοι: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όσους επιλέξουν να εργάζονται

Συνταξιούχοι: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όσους επιλέξουν να εργάζονται

Ανοίγει τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι να δηλώνουν την εργασία τους και να λαμβάνουν όλη τη σύνταξή τους.

«Υπολογίζουμε ότι 100.000 συνταξιούχοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη σύνταξή τους την έχουν πληρώσει» προσέθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

Δείτε επίσης – Συντάξεις: Συµφέρουν ή όχι τα πλασµατικά έτη – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εξαγορά χρόνων ασφάλισης

Αναφέρθηκε επίσης και στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναλαμβάνοντας ότι ο νέος μισθός θα αρχίζει από…. “8”! Χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει πόσο πάνω από τα 800 θα φτάσει…με την ακρίβεια να καλπάζει και βασικά αγαθά όπως τρόφιμα να συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και το πενιχρό λαϊκό εισόδημα να συνεχίζει να λεηλατείται.

Σχετικά με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι ο πολίτης δεν καταβάλλει παράβολο, για να πάει στα ΚΕΠΑ και ότι ο αριθμός των γιατρών στα ΚΕΠΑ θα υπερδιπλασιαστεί. Όπως είπε, σήμερα, οι γιατροί είναι 500 και θα αυξηθούν σε 1.200. Επίσης, οι αμοιβές τους θα αυξηθούν κατά 50%.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter