Σύντομα η κατάσταση στη χώρα δε θα κρύβεται και το ξέρουν

Σύντομα η κατάσταση στη χώρα δε θα κρύβεται και το ξέρουν

Ζούμε τον τελευταίο χρόνο εντελώς περίεργες και αλλοτινές καταστάσεις. Νιώθω όπως αρκετοί άλλοι άνθρωποι, διάφορα και διαφορετικά συναισθήματα.

Είναι από την μια η αίσθηση της απογοήτευσης για την κατρακύλα και την συστηματική προσπάθεια από την κυβέρνηση για οπισθοδρόμηση της χώρας και από την άλλη η βουβαμάρα όλων εκείνων που τα προηγούμενα χρόνια φώναζαν και ήθελαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα πάντα, τώρα. Είναι η θλίψη που νιώθεις κάποιες φορές για τον ίδιο τον άνθρωπο. Για τον άνθρωπο που θαρρείς διεκδικεί και φωνάζει «όπου τον παίρνει», ενώ σε αντίθετη περίπτωση κουρνιάζει ,χειραγωγείται και φοβάται όλα τα «θρασύδειλα ανθρωπάκια», που γεμίζουν κάθε μέρα τις οθόνες των τηλεοράσεων εκτοξεύοντας απειλές, εκβιάζοντας, κάνοντας τον δικαστή ή καλύτερα διατάζοντας τον δικαστή να κάνει αυτό που θέλουν. Ευτυχώς όμως, αυτό δεν αφορά την πλειοψηφία, αλλά όμως μεγάλο ποσοστό πολιτών .

Από την άλλη αυτοί που μας κυβερνούν είναι γνωστοί, αυτοί χρεοκόπησαν την χώρα και αυτοί κυβερνούν με συγκεκριμένο τρόπο, μόνο εξουσιαστικά, διχαστικά, επενδύοντας στο φόβο, στα συντηρητικά αντανακλαστικά του νοικοκυραίου. Επενδύουν στον ατομικισμό και στο βόλεμα, στην αρπαχτή και στο « εγώ να είμαι καλά». Επενδύουν σε όλα αυτά, για να δρουν ανενόχλητοι και να φέρονται ως υπεράρχοντες. Έχοντας διαμορφώσει μια πλήρως ελεγχόμενη κατάσταση και με την κάλυψη των ΜΜΕ, κάνουν ότι θέλουν, παρεμβαίνουν απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα στο έργο της δικαιοσύνης, απειλώντας όποιον μιλήσει έστω αντικειμενικά και εν τέλει αυτοί που δρουν με όρους μαφίας, στοχοποιούν άλλους ως σύστημα, παρακράτος. Είναι ένα καθεστώς ,πολύ επικίνδυνο, χωρίς όρια, ενδοιασμούς και ηθικούς φραγμούς.

Θυμάμαι την κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα το θλιβερό διάστημα ειδικά μετά το 2012,όπου παρουσιάζονταν και πάλι μια εικόνα άλλης χώρας από τα ΜΜΕ, στοχοποιούνταν και τότε επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες για να γίνουν η εύκολη λεία αργότερα, απειλούσαν και τότε και επιδίωκαν να φοβίσουν. Πάντοτε επένδυαν στον φόβο.

Θυμάμαι ,το δημοψήφισμα όπου μας παρουσίαζαν ως ειλημμένη την υπεροχή του ΝΑΙ, με στόχο την ολική χειραγώγηση. Σήμερα από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης από την ΝΔ παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις με εξωφρενική υπεροχή της ΝΔ και φοβερά λαοφιλή τον πρωθυπουργό. Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει καλά, ότι τα έχουν κάνει «μαντάρα» στην οικονομία, στον τουρισμό, στο προσφυγικό ,στην εργασία και εκεί που δεν πιάνονται είναι στις επενδύσεις, που έταζαν μπουλντόζες, θέσεις εργασίας και οικονομική άνθιση.

Αυτή η εικόνα, όσο και να προσπαθούν τα έμμισθα ΜΜΕ σε λίγο δεν θα κρύβεται, όσες δημοσκοπήσεις κι αν βγάζουν και όσα ψέματα και αν λένε. Η οικονομική κατρακύλα ,τα λουκέτα στα μαγαζιά, η ανεργία που θα φθάσει σε ανατριχιαστικά επίπεδα σε συνάρτηση με την καταπάτηση των δικαιωμάτων και την επιβολή καθεστώτων μαύρων εποχών, θα τους ξεγυμνώσει στα μάτια των πολιτών.

Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο και προπάντων, να μην σταματάμε να ελπίζουμε και να ξέρουμε πάντα την δύναμη μας, γιατί την απάντηση σε όλα και όλους την δίνουν πάντα οι πολίτες και στην σωστή στιγμή.

*Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter