Συντονιστείτε εκεί στη ΝΔ – Ο Αυγενάκης, ο Βορίδης και ο άφωνος Μητσοτάκης

Συντονιστείτε εκεί στη ΝΔ – Ο Αυγενάκης, ο Βορίδης και ο άφωνος Μητσοτάκης

Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένα πρόβλημα συντονισμού, καθώς άλλα δηλώνει ο ένας, άλλα δηλώνει ο άλλος και αυτό το κλίμα στα παρασκήνια… βγαίνει και προς τα έξω.

Την ώρα που ο Λευτέρης Αυγενάκης – μετά τις αποκαλύψεις του Documentoστέλνει εξώδικο και προσπαθεί να διαψεύσει –όχι την εφημερίδα – αλλά τον ίδιο τον κοριό της ΕΥΠ που τον έχει καταγράψει να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος, ο Μάκης Βορίδης δέχεται τον διάλογο που καταγράφηκε, προσπαθώντας παράλληλα να τον υποβαθμίσει…

Ο τομεάρχης εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 χαρακτηρίζει «νόμιμη» τη συνακρόαση όπως και τον διάλογο.

Όπως είπε πρόκειται «για νόμιμη συνακρόαση, για μέρος μιας ποινικής διαδικασίας και για διάλογο που αφορά την επέκταση μια εμπορικής μίσθωσης», κι έτσι κατά τον Μάκη Βορίδη «δεν υπάρχει αδίκημα» και προσθέτει:

«Ο Βαξεβάνης κατηγορεί τον Αυγενάκη επειδή κατηγορείται ο συνομιλητής του. Εάν τον έπιαναν να συναλλάσσεται για μαστροπεία το καταλαβαίνω, αλλά μια συζήτηση, μια ιδιωτική συνομιλία για μια εμπορική συμφωνία δεν είναι αδίκημα»

Βέβαια, δεν αποτελεί άξιο απορίας πώς ο Μάκης Βορίδης προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιεχόμενο της συνομιλίας και να μην βλέπει κάτι το μεμπτό…

Ο κ. Βορίδης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΕΝ «άλλο χουντικός όμως άλλο ναζί» όπως είχε γράψει στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέλει να βλέπει απλά μια συνομιλία για «επέκταση μισθώματος».

Ξεχνά -εσκεμμένα- ο κ. Βορίδης πως σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento, ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να έχει προχωρήσει σε διάφορες εξυπηρετήσεις-διευκολύνσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως εκβιασμοί, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και πολλά άλλα ακόμα.

Την ίδια ώρα πάντως ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει άφωνος… ως προς τις αποκαλύψεις, αν και βρίσκει φωνή για να καταγγείλει «θέματα ασφάλειας», άσχετα αν η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά. 

Από την… άλλη πλευρά της ΝΔ τώρα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τραβάει τη δική του ρότα, ζητώντας απαντήσεις για το δημοσίευμα του Documento.

“Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το δημοσίευμα που αφορά στις συνομιλίες του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη με ποινικούς και τις αποκαλύψεις που έκανε η γραμματέας του ισχυρού άντρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, για ‘δώρα’ σε πολιτικούς φορείς”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 247.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter