Συντονιστείτε εκεί στη ΝΔ όταν είναι να λέτε ψέματα…

Συντονιστείτε εκεί στη ΝΔ όταν είναι να λέτε ψέματα…

Είναι γνωστό πως η ΝΔ αποφεύγει «να ανοίξει» όλη τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της και όταν τις ξεφεύγουν, τρέχει να τα μαζέψει.

Δεν συνέβη μία, δεν συνέβη δύο φορές, ούτε τρεις…

Ένα ακόμα θύμα αυτής της τουλάχιστον ηθελημένης «ασάφειας» της ΝΔ (μετά τη μη κατάργηση του αφορολόγητου, τη μη μείωση των συντάξεων κλπ) είναι ο ΦΠΑ.

Εν τη ρύμη του λόγου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφερθεί τουλάχιστον δύο φορές στην πολιτική όσον αφορά το ΦΠΑ όπου επί λέξει έχει πει ότι θα μείνουν μόνον 2 συντελεστές, στο 11% και 22% χωρίς βέβαια να πει ποια προϊόντα θα πάνε στον ένα συντελεστή και ποια στον άλλο. Με απλά λόγια θα καταργηθεί ο υπερμειωμένος ΦΠΑ του 6%.

Σε σχετική ερώτηση λίγες μέρες μετά, προς τον Κώστα Χατζηδάκη, αντιπρόεδρο του κόμματος, εκείνος απάντησε καταφατικά όσον αφορά τους δύο συντελεστές όπως και στην κατάργηση του υπερμειωμένου 6%, κάτι που θα ανεβάσει τις τιμές σε φάρμακα, ενέργεια, βιβλία κλπ…

Αν όμως ο κυνισμός αυτός δεν σας αρκεί, υπάρχουν άλλοι που λένε άλλα.

Και ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη στην ΕΡΤ απέναντι στον Πάνο Σκουρλέτη δήλωνε χθες πως δεν ήξερε και πως θα ρωτούσε το κόμμα, μια μέρα μετά (σήμερα) είδε το φως το αληθινό –προφανώς πήρε τηλέφωνο στο κόμμα αλλά δεν έπεσε πάνω στον αδελφό της ή στον αντιπρόεδρο Χατζηδάκη- και απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία προτίθεται, εφόσον γίνει κυβέρνηση να διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή έξι τοις εκατό (6%) στα φάρμακα, τα βιβλία και την ενέργεια».

«Εμείς αναφερθήκαμε στις μειώσεις, δηλαδή στο 13% που γίνεται 11%. Δεν αναφερθήκαμε στο 6%, γιατί δε θα αλλάξει, θα μείνει στο 6%», διευκρίνισε η κ. Μπακογιάννη.

Τώρα ποιος έχει δίκιο, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος ή η αδελφή του προέδρου;

Συντονιστείτε εκεί στη ΝΔ, όταν είναι να λέτε ψέματα, να έχετε τουλάχιστον κοινή γραμμή…

Υ.Γ. Για να αναρωτηθούμε επίσης, πόσο υπολογισμένο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ όταν τη μία λέει πως δεν αυξάνει τον ΦΠΑ και την άλλη πως το αυξάνει; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter