Συντονιστής εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας του ΚΙΝΑΛ ο Πέτρος Ευθυμίου

Συντονιστής εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας του ΚΙΝΑΛ ο Πέτρος Ευθυμίου

Μετά τον άλλοτε ισχυρό τσάρο της οικονομίας των κυβερνήσεων Σημίτη, Νίκο Χριστοδουλάκη, που ανέλαβε με απόφαση της Φώφης Γεννηματά τον συντονισμό των θεμάτων Οικονομίας του Κινήματος Αλλαγής, ήρθε η σειρά του πρώην υπουργού Πέτρου Ευθυμίου να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αναλαμβάνοντας το συντονισμό των θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά, με αυτές τις αποφάσεις της – αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες – επιστρατεύει στον προεκλογικό αγώνα που δίνει η παράταξη όσα ιστορικά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ενισχύσουν το ΚΙΝΑΛ σε αυτή τη μάχη… επιβίωσης για πολλούς!

Η ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης από τον Πέτρο Ευθυμίου σχετίζεται με την ιδιότητα που είχε ως πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

Ο Πέτρου Ευθυμίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε στη στιγμή που η χώρα πρέπει να εγκαινιάσει μία ιστορική στροφή, που θα βγάλει τον τόπο οριστικά από την κρίση και θα ανοίξει το δρόμο στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Με μία οικονομία που θα δουλεύει για όλους, παράγοντας νέο πλούτο, νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Για αυτό το στόχο, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, να συντριβεί ο λαϊκισμός και η μιζέρια του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, να υπάρξει ένας ισχυρός Ευρωπαϊκός Σοσιαλδημοκρατικός πόλος, που θα συμβάλει στην διασφάλιση της δημοκρατικής ομαλότητας και σταθερότητας, καθώς και στην προώθηση πολιτικών που θα διασφαλίζουν το κοινωνικό κράτος με όρους βιωσιμότητας και όχι επιδομάτων. Και που θα προωθεί παράλληλα τα μείζονα εθνικά συμφέροντα με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

Επιβάλλεται η στράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, στην ιστορική κοιτίδα της Δημοκρατικής Παράταξης, προκειμένου να υπάρξει αντίβαρο σε μία ανεξέλεγκτη και αλαζονική δεξιά διακυβέρνηση και σε μία καταστροφική μείζονα αντιπολίτευση. Στην οποία δεν θα πρέπει να βρεθεί ο ανεύθυνος και καταστροφικός ΣΥΡΙΖΑ, που θα διψά να επανέλθει στην εξουσία με κάθε κόστος στην κοινωνική ειρήνη και οικονομική πρόοδο. Είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας όλων των προοδευτικών πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής, τη μόνη δύναμη που σήμερα μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα την επόμενη μέρα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ευθυμίου, από το 2004 ως το 2012, δραστηριοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, το μεγαλύτερο διεθνή διακρατικό οργανισμό μετά τον ΟΗΕ. Εξελέγη πρώτα αντιπρόεδρος (2006) και μετά Πρόεδρος (2007) της Επιτροπής Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Το 2009, στο Βίλνιους της Λιθουανίας εξελέγη πρώτος σε ψήφους Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης, ενώ την επόμενη χρονιά (2010),στο Όσλο, εξελέγη Πρόεδρος. Το 2011 επανεξελέγη Πρόεδρος στο Βελιγράδι, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ομοφώνως. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter