Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Την συμπαράσταση τους στην απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ζητάει να ξεσηκωθούν ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες κατά του σχέδιου-νόμου «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή: «Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην πρόσβαση του λαού, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των οικογενειών μας στη Δωρεάν Υγεία! Το νομοσχέδιο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και στις πληρωμές των ασθενών. Στην ουσία νομιμοποιεί το «φακελάκι» δίνοντας τελεσίγραφο στον λαό ή θα υποστείς πολύμηνες αναμονές με κίνδυνο της υγείας και της ίδιας της ζωής σου ήθα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να κάνεις την αναγκαία εξέταση ή χειρουργείο έγκαιρα».

Η Συντονιστική Επιτροπή καταλήγει επισημαίνοντας: «Ειδικά για τις οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων αυτό πρέπει να σημαίνει πόλεμο! Ήδη αναγκαζόμαστε να δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για τις αναγκαίες θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα, εξετάσεις κλπ που δεν καλύπτονται από το κράτος για εμάς ,τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας. Δε θα ανεχτούμε να τα ισοπεδώσουν όλαΜαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς που έχουν προκηρύξει απεργία για την προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για τον λαό, τα ταξικά συνδικάτα, να βουλιάξουμε τους δρόμους έξω από τη βουλή! Να ξέρουν καλά πως θα μας βρουν απέναντί τους!»

Διαβάστε επίσης:

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη – Γιατί αντιδρούν οι γιατροί

Συναγερμός ΟΕΝΓΕ για το νομοσχέδιο που έχει στα «σκαριά» η κυβέρνηση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter