Συντριβή ελικοπτέρου: Να πετάξει αργότερα, λόγω ομίχλης, φέρεται να είχε ζητήσει ο πιλότος

Συντριβή ελικοπτέρου: Να πετάξει αργότερα, λόγω ομίχλης, φέρεται να είχε ζητήσει ο πιλότος

Να πραγματοποιήσει αργότερα την πτήση που ήταν προγραμματισμένη για τις 07.30 το πρωί, είχε ζητήσει – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Δημοσθένης Γούλας, ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, τύπου Χιούι, που συνετρίβη την Τετάρτη, στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, παρασέρνοντας στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους. 

Τη νέα πληροφορία που αλλάζει τα δεδομένα στο δυστύχημα με το στρατιωτικό ελικόπτερο, δημοσιεύει η εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πιλότος του Χιούι φέρεται να είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση αργότερα.

Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι ο χειριστής του στρατιωτικού ελικοπτέρου φέρεται να είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια, για να γίνει η πτήση στις 10:00 το πρωί (αντί στις 07:30) εξαιτίας της πρόγνωσης για άσχημες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην περιοχή. Η άδεια όμως δεν δόθηκε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», στους αεροπορικούς χάρτες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου σημειώνονται τα ύψη στα οποία με ασφάλεια μπορεί να πετάξει ένα πτητικό μέσο, ορίζονται ως όριο ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή, τα 7.200 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας.

Με δεδομένο ότι ορισμένες περιοχές του Σαρανταπόρου βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 πόδια και με δεδομένη τη νέφωση, η βάση της οποίας ήταν σε ύψος μόλις 50 ποδών από το έδαφος, έμπειροι αξιωματικοί της Αεροπορίας ανέφεραν ότι η πτήση ήταν παρακινδυνευμένη και γι’ αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πρώτα ο βαθμός αναγκαιότητάς της και μετά να διερευνηθεί εάν σημειώθηκε κάποιο λάθος από τους χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πετούν σε χαμηλό έδαφος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter