Συντριβή Αntonov Αγωνία για τυχόν μεταφορά ναρκών με φώσφορο – Τι φοβούνται οι ειδικοί

Συντριβή Αntonov Αγωνία για τυχόν μεταφορά ναρκών με φώσφορο – Τι φοβούνται οι ειδικοί

Δίνουν και παίρνουν τα διάφορα σενάρια και οι εικασίες για το τι ακριβώς περιλαμβανόταν στο φορτίο του μοιραίου Αντόνοφ που κατέπεσε σε περιοχή κοντά στην Καβάλα. 

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο στο φορτίο να περιλαμβάνονται -πέρα από τα βλήματα- και νάρκες αντιαρματικές που μπορεί να περιέχουν ποσότητα φωσφόρου. Αυτό προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς και τις αρχές που κινητοποίησαν τον ειδικό λόχο Αντιμετώπισης Πυρηνικών – Χημικών – Βιολογικών Απειλών του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το ειδικό κλιμάκιο θα διερευνήσει αν υπήρχαν τέτοιες νάρκες στο φορτίο του αεροσκάφους.

 Διαβάστε επίσης: Καβάλα: Πάνω από μισό αιώνα η ηλικία του μοιραίου Αντόνοφ – Αλλαξε 9 ιδιοκτήτες

Επικίνδυνο χημικό

Το φώσφορο είναι ένα επικίνδυνο χημικό που χρησιμοποιείται στα τροχιοδεικτικά όπλα, στα φωτιστικά βλήματα και σε κάποιες νάρκες.

Οι Αρχές προς το παρόν δεν γνωρίζουν αν όντως υπάρχει, σε ποια ποσότητα ή αν έχει αδρανοποιηθεί από τις εκρήξεις.

Αφού το ειδικό κλιμάκιο ελέγξει την περιοχή και διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει στοιχείο επικινδυνότητας, στη συνέχεια θα δοθεί άδεια στα υπόλοιπα συνεργεία να μπουν στα συντρίμμια.

Τέτοιου τύπου νάρκες, αν υπάρχουν, δεν ήταν δηλωμένες στο φορτίο που μετέφερε το Αντόνοφ..

Η επίσημη ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Σερβίας, το Antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπανγκλαντές.

Επιπλέον, αναλυτικά στοιχεία για το φορτίο έδωσε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα η σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir, που είναι ο εντολέας της μεταφοράς του φορτίο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter