Συνωστισμός στην Ξάνθη λόγω…καρναβαλιού (εικόνες)

Συνωστισμός στην Ξάνθη λόγω…καρναβαλιού (εικόνες)

Αν και δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη εκδήλωση, ο κόσμος που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία, κυρίως νεολαία, αριθμούσε αρκετές εκατοντάδες.

Το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις και η χρήση της μάσκας από αρκετούς συγκεντρωμένους, ανάγκασε το Κέντρο Πολιτισμού να διακόψει πριν τις 8 μ.μ. τη μουσική που έπαιζε από τα μεγάφωνα στην πόλη και να κάνει συστάσεις στους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν και να τηρούν τα μέτρα.

Η Αστυνομία που παρακολουθούσε διακριτικά ξεκίνησε τους ελέγχους προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κεντρική πλατεία από τον κόσμο. Ο καλός καιρός συνέβαλε ώστε αρκετοί να βρεθούν έξω από τα σπίτια καθώς όλοι οι δρόμοι του κέντρου, είχαν πάρα πολύ κόσμο. Μετά από μισή ώρα, σταδιακά, η πλατεία είχε αποσυμφορηθεί.

Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις για την εικόνα που δημιουργήθηκε στην πλατεία το βράδυ του Σαββάτου, με το αυτοσχέδιο γλέντι των, νεαρών κυρίως, Ξανθιωτών. Παράλληλα, μεγάλη ήταν η προβολή στα πανελλαδικά ΜΜΕ με αρκετή δόση κριτικής.

Στα κοινωνικά δίκτυα και στα σχόλια των ρεπορτάζ του xanthi2.gr επικρατεί μεγάλη συζήτηση. Κάποιοι επιρρίπτουν ευθύνες στους νέους που βρέθηκαν στην πλατεία χωρίς τα αναγκαία μέτρα και έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία του συνόλου.

Άλλοι επιρρίπτουν την ευθύνη στη γενικότερη διαχείριση της πανδημίας και τα παρατεταμένα λοκντάουν, σημειώνοντας υπάρχει οικονομική καταστροφή για μια σειρά από επιχειρήσεις και εξάντληση του κόσμου, ενώ η Ξάνθη η περιοχή με τα λιγότερα κρούσματα πανελλαδικά. Δεν έλλειψαν και σχόλια για την πρόσφατη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, που κατηγορήθηκε ότι οργανώνει πορείες για να διασπείρει τον ιό.

Κριτική στο Δήμο

Αρκετοί είναι και αυτοί που επικρίνουν το Δήμο ενώ η αντιπολίτευση σημειώνει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε μουσική από τα ηχεία, που λειτούργησε ως κάλεσμα προς την πλατεία.

Με δήλωση που αναρτήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού ο Πρόεδρος Ηλίας Ασκαρίδης, απαντά στην κριτική που έγινε στη δημοτική αρχή και το Κέντρο Πολιτισμού για την κατάσταση που δημιουργήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η συγκέντρωση ήταν αυθόρμητη από διάφορους νέους, αποδίδει μικροπολιτική λογική στην αντιπολίτευση και καλύπτει τους νέους της πόλης για τον αυθορμητισμό τους. Σημειώνει ότι η μουσική σταμάτησε στις 19.19 ενώ, παράλληλα συγχαίρει την Αστυνομία για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση και απομάκρυνε χωρίς εντάσεις τον κόσμο από την πλατεία ενώ παραθέτει φωτογραφικό υλικό για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

Πηγή: xanthi2.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter