Σύψας: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα σε 10 μέρες πάμε για lockdown (Video)

Σύψας: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα σε 10 μέρες πάμε για lockdown (Video)

«Θα δώσουμε περιθώριο δέκα ημέρες στα μέτρα κι αν δεν αποδώσουν θα πάμε σε lockdown», δήλωσε ο Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι η κατάσταση στην Αττική, προκαλεί ανησυχία.

«Ποτέ μην λες ποτέ για το lockdown. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει lockdown. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ειδικά στην Αττική, χωρίς αμφιβολία θα πάμε και στο lockdown. Τα μέτρα χρειάζονται περίπου δέκα ημέρες για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν αποδώσουν καλώς. Αν όχι, το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Αν πάμε σε ένα lockdown, πιθανόν θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας. Όμως αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ενώ αναφερόμενος στα σχολεία είπε:

«Οι καθηγητές κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο γιατί κινούνται με το μετρό, γενικά μέσα στην κοινωνία. Όλα τα μέτρα τα λαμβάνουμε για να προστατεύσουμε τα σχολεία. Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Πρέπει να μείνουν ανοιχτά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter