Σύψας: Tα στοιχεία είναι καταστροφικά, δεν έχουμε πολλές επιλογές

Σύψας: Tα στοιχεία είναι καταστροφικά, δεν έχουμε πολλές επιλογές

Τα στοιχεία είναι «καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά» επισήμανε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα». 

O καθηγητής μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, στον ΑΝΤ1, σχολίασε τα σενάρια για την λήψη μέτρων στην Αττική και συγκεκριμένα την απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Ως προς την απαγόρευση κυκλοφορίας είπε ότι από τις 18:00 και στην Αττική, το θέμα ετέθη στην προηγούμενη σύσκεψη, αλλά τα στοιχεία από του συγκοινωνιολόγους, έδειξαν ότι, «αν κλείσουμε στις 6, θα έχουμε μεγάλο συνωστισμό».

Ερωτηθείς για το αν θα εισηγηθεί η Επιτροπή ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, είπε ότι, «η εμπειρία μας λέει ότι ήταν το μόνο που δούλεψε, όλα τα υπόλοιπα απλά βοήθησαν. Είναι η πιο δραστική λύση που έχουμε, αλλά βεβαίως η οικονομική απώλεια είναι τεράστια» και συμπλήρωσε πως «είναι στο τραπέζι και θα συζητηθεί», επισημαίνοντας πως «δεν λύνεται το πρόβλημα, απλώς μεταφέρεται χρονικά». Ενώ σχετικά με τη λογική του «ακορντεόν», ξεκαθάρισε πως «το έχουμε εξηγήσει: όλο το χειμώνα θα είμαστε με το ‘ακορντεόν’, γιατί αυτό υπαγορεύει ο ιός».Ο καθηγητής ανέφερε πως «τον τελευταίο καιρό παίρνουμε πολλές αναφορές για συρροές κρουσμάτων σε σχολεία», συμπληρώνοντας πως «τα σχολεία αντανακλούν την επιδημία της κοινότητας» και προειδοποιώντας πως βάσει στοιχείων «η βρετανική μετάλλαξη ενδεχομένως να μολύνει περισσότερο τα παιδιά». «Δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις, αλλά όλα θα συζητηθούν», ανέφερε ερωτηθείς αν θα προταθεί το κλείσιμο των σχολείων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter