Σύρει ξανά τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια η Κεραμέως

Σύρει ξανά τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια η Κεραμέως

Στα δικαστήρια οδηγεί για άλλη μια φορά, η Νίκη Κεραμέως τους εκπαιδευτικούς. Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, προκειμένου να μην απεργήσουν μεθαύριο, 18 Μαΐου, κατά του διαγνωστικού διαγωνισμού της λεγόμενης Ελληνικής PISA.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ την περασμένη Παρασκευή εξηγούσε μεταξύ άλλων τους λόγους που κηρύσσουν στάση εργασίας στις 18 Μαΐου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε «Το ΥΠΑΙΘ, συνεπές στην στείρα επικοινωνιακή πολιτική του, διακηρύσσει ότι το εξεταστικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με βάση το διεθνές πρόγραμμα P.I.S.A. (Programme for International Student Assessment) του ΟΟΣΑ. Δείχνει να αγνοεί ότι το πρόγραμμα αυτό έχει δεχτεί σοβαρή κριτική παγκοσμίως με βασικά επιχειρήματα, μεταξύ άλλων, ότι η χρησιμοποίησή του ως ερευνητικού εργαλείου οδηγεί σε έναν ακραίο και αφόρητο ανταγωνισμό ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αντιστρατεύεται βασικές παιδαγωγικές αρχές ενός ανθρωπιστικού σχολείου, οδηγεί σε κατηγοριοποίηση και κατάταξη των σχολείων, των μαθητών/μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών, ενώ προσανατολίζει τη διδασκαλία σε προσχεδιασμένα μαθήματα και ενισχύει την στείρα αποστήθιση σε βάρος της κριτικής και δημιουργικής μάθησης».

Από την άλλη πλευρά   η υπουργός κατηγορεί ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για «οπισθοδρομική στάση» ισχυριζόμενη ότι «οι ίδιες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έπρεπε να πρωτοστατούν διεκδικώντας σταθερά τη βελτίωση της εκπαίδευσης στη χώρα, θέτουν μονίμως προσκόμματα στις διεθνώς αποδεκτές μεθόδους αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας  η αγωγή θα εκδικαστεί αύριο, Τρίτη, λόγω του κατεπείγοντος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter