Συρία: 16 νεκροί από βομβαρδισμό φυλακής

Συρία: 16 νεκροί από βομβαρδισμό φυλακής

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν  σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε εναντίον φυλακής της Ιντλίμπ, πόλης που κατέχουν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται κρατούμενοι και δεσμοφύλακες, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης στην εμπόλεμη χώρα.

Το Παρατηρητήριο εκτιμά ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη του ρωσικού στρατού, ο οποίος υποστηρίζει από τον Σεπτέμβριο του 2015 το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμό του κατά των αντιπολιτευόμενων ενόπλων οργανώσεων.

Η ΜΚΟ δηλώνει ότι μπορεί να διαπιστώνει ποιος πραγματοποιεί τις επιδρομές από τον τύπο των αεροσκαφών, την τοποθεσία τους και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μετά την επιδρομή, δεσμοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον κρατουμένων που επιχείρησαν να δραπετεύσουν. Και άλλοι άνθρωποι μπορεί τραυματίστηκαν ή να σκοτώθηκαν από τα πυρά αυτά.

Η Ιντλίμπ είναι η δεύτερη επαρχιακή πρωτεύουσα που διαφεύγει από τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, μετά την κατάληψή της τον Μάρτιο του 2015 από τον Στρατό της Κατάκτησης, μια συμμαχία ισλαμιστικών και τζιχαντιστικών ανταρτικών οργανώσεων όπως το πρώην Μέτωπο αλ Νόσρα, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Φάταχ αλ-Σαμ.

Η Ράκα, άλλη επαρχιακή πρωτεύουσα στη βόρεια Συρία, βρίσκεται στα χέρια της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter