Συρία: Αμερικανικά πολεμικά βομβαρδίζουν τη Ράκα

Συρία: Αμερικανικά πολεμικά βομβαρδίζουν τη Ράκα

Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες βομβάρδισαν μια πόλη στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο φράγμα του Ευφράτη στη βόρεια Συρία, μιά μέρα μετά την έναρξη μιάς νέας φάσης επιχειρήσεων για την κατάληψη της Ράκα, de facto πρωτεύουσας των τζιχαντιστών, δήλωσαν χθες ακτιβιστές και μαχητές.

Οι ακτιβιστές επιβεβαίωσαν τις αναφορές του Amaq, του πρακτορείου ειδήσεων των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο στην πόλη Τάμπκα δυτικά της Ράκα, κοντά στο μεγαλύτερο φράγμα της Συρίας, στο νότιο άκρο της Λίμνης Άσαντ στον Ευφράτη.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε το Amaq έδειχνε εκτεταμένες ζημιές σε εμπορικό κέντρο στην πόλη αλλά δεν αναφέρθηκε σε θύματα.

Το ΙΚ μάχεται σκληρά να διατηρήσει τμήματα των περιοχών που έχει καταλάβει στη Συρία, κυρίως κεντρικά και ανατολικά, καθώς χάνει εδάφη στο Ιράκ.

Την Παρασκευή, αεροπορικοί βομβαρδιμοί στη Ράκα έπληξαν τουλάχιστον τέσσερις γέφυρες του ποταμού Ευφράτη, τμήμα μιας επιχείρησης εναέριων επιθέσεων στην περιοχή και κοντά στο φράγμα που κράτησαν εβδομάδες, είπαν οι ακτιβιστές.

Το φράγμα του Ευφράτη αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ηλεκτροδότησης στη χώρα και είναι απαραίτητο στην άρδευση των καλλιεργειών στην εύφορη περιοχή γύρω από τη Ράκα.

Στο έδαφος, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία όλων των μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ξεκίνησε μια νέα φάση επιχειρήσεων εναντίον της Ράκα το Σάββατο, με σκοπό να περικυκλώσουν την πόλης και να αποκόψουν την οδό προς τα οχυρά των τζιχαντιστών στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ.

Οι δυνάμεις (SDF), οι οποίες περιλαμβάνουν και την ισχυρή κουρδική οργάνωση YPG, ξεκίνησαν την επιχείρηση για την κατάληψη της Ράκα τον Νοέμβριο.

Η συμμαχία των μαχητών κατέλαβε γρήγορα εδάφη προς τα βόρεια της πόλης στην αρχή της επιχείρησης, ενώ στοχοποιεί περιοχές προς τα δυτικά της. Αποτελεί τον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter