Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια σε τέσσερις πόλεις, πρώτη φορά από τον Νοέμβριο (Photos)

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο, αυτοκινητοπομπές με βοήθεια έφτασαν την Τρίτη, σε τέσσερις πόλεις που υφίστανται πολιορκία στη Συρία, παραδίδοντας τρόφιμα και φάρμακα σε 60.000 ανθρώπους, ανακοίνωσαν η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Μπαίνουμε στη Μαντάγια, τη Ζαμπάντανι, τη Φούα και την Κεφράγια για να παραδώσουμε τρόφιμα και ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό που χρειάζεται πολύ», ανέφερε η ΔΕΕΣ σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Χωριστές αυτοκινητοπομπές με τρόφιμα, αλεύρι, ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό μεταφέρθηκαν σε περίπου 40.000 ανθρώπου στις πόλεις Μαντάγια και Ζαμπάντανι, δυο πόλεις που πολιορκούνται από κυβερνητικά στρατεύματα, κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου και σε 20.000 ανθρώπους στις κοινότητες Φούα και Κεφράγια στην Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

Ο Κέβιν Κένεντι, συντονιστής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις που συνδέονται με τη συριακή κρίση, δήλωσε νωρίτερα πως τον περασμένο μήνα δεν κατάφερε να κάνει παραδόσεις ούτε μία αυτοκινητοπομπή από τις 20 για τις οποίες είχαν υποβληθεί σχετικά αιτήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.