Συρία: Αποχωρεί από τη Ράκα ο ISIS, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο

Η προέλαση της αραβοκουρδικής συμμαχίας, που στηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, αναγκάζουν τα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) να εγκαταλείψουν σιγά σιγά τη Ράκα, την «πρωτεύουσα» της οργάνωσης στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η Μοσούλη στο Ιράκ και η Ράκα της Συρίας είναι οι δύο μεγάλοι στόχοι του διεθνούς συνασπισμού. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές έχουν πλέον μόνο μία δίοδο διαφυγής, στα νοτιοανατολικά της πόλης. Ο κ. Ντέιβις πάντως δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το πού ακριβώς κατευθύνονται οι τζιχαντιστές που φεύγουν από την πόλη. Οι διάδρομοι προς τα βόρεια και τα δυτικά είναι αποκλεισμένοι από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ενώ στα νότια οι γέφυρες στον ποταμό Ευφράτη έχουν καταστραφεί, είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.