Συρία: Εκατοντάδες νεκροί και 200.000 εκτοπισμένοι από την τουρκική εισβολή (Videos)

Συρία: Εκατοντάδες νεκροί και 200.000 εκτοπισμένοι από την τουρκική εισβολή (Videos)

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η σφαγή στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μέσα στα εδάφη που κατείχαν οι κουρδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό,  415 Κούρδοι μαχητές “αδρανοποιήθηκαν” από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται, καθώς κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί κατά περιοχών στα βορειοανατολικά της Συρίας, στην σημερινή τέταρτη ημέρα των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δέχθηκαν χθες πυρά πυροβολικού από θέσεις των Τούρκων.

Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον ενισχύει τις προσπάθειές της, προκειμένου να πείσει την Άγκυρα για τον τερματισμό της εισβολής της, κατά των κουρδικών δυνάμεων που δρούσαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι η Τουρκία προκαλεί “μεγάλη ζημιά” στους δεσμούς αυτούς και πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Η Τουρκία πήρε το πράσινο φως για την αναφερόμενη πολεμική επιχείρηση μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο Ερντογάν, την Κυριακή και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που πολεμούσαν στο πλευρό των Κούρδων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται στο επίκεντρο των πολεμικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 200.000 άτομα. 

Διαβάστε επίσης: Koμπανί: Συγκλονίζει Κούρδισσα κρατώντας το άψυχο σώμα της κορούλας της: «Οι Αμερικανοί μας πούλησαν στην Τουρκία»! (Video)

Ώρα με την ώρα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κυκλοφορούν συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες από τα θύματα και αυτού του πολέμου, μικρά παιδιά, μητέρες, άμαχοι που βιώνουν τα τελευταία χρόνια του εμφυλίου στη Συρία έναν πραγματικό Γολγοθά. 

Ο Πούτιν

Η Συρία θα πρέπει να ελευθερωθεί από την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ο οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στην επικράτεια ενός οποιοδήποτε κράτους, στην περίπτωση αυτή της Συρίας, θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτό αναφέρεται σε όλα τα κράτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του (RT, Arabik Sky News, Al Arabiya).

Είπε επίσης ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία είναι έτοιμες να αποχωρήσουν μόλις η νέα νόμιμη συριακή κυβέρνηση ενημερώσει τη Μόσχα ότι δεν χρειάζεται πλέον τη βοήθειά της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter