Συρία: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Συρία: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, παραβιάζοντας τις προηγούμενες συμφωνίες, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς και θέτοντας σε κίνδυνο μια μονομερή κατάπαυση του πυρός, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν προειδοποιήσει ούτε τη Ρωσία ούτε την Τουρκία για τις αεροπορικές επιδρομές. Πρόσθεσε ότι ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροσκάφη δεν πραγματοποίησαν τελευταία επιδρομές στην περιοχή.

Την ίδια ώρα το Γαλλικό Πρακτορείο από τη Βηρυτό, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), μετέδωσε ότι μια εύθραυστη ηρεμία επικρατεί σήμερα στην Ιντλίμπ, όπου η μονομερής εκεχειρία που κήρυξε η Δαμασκός και ο σύμμαχός της, η Ρωσία, δείχνει να τηρείται κατά των τζιχαντιστών και των ανταρτών.

“Μια σχετική ηρεμία επικρατεί, τα συριακά και τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν σταματήσει να πετούν από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός”, δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης OSDH, Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν, ο οποίος ωστόσο ανέφερε κάποιες “αψιμαχίες”.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή τη μονομερή κατάπαυση του πυρός στη ζώνη αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ιντλίμπ από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από τέσσερις μήνες φονικών βομβαρδισμών από τους οποίους περισσότεροι από 950 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και μια χερσαία επιχείρηση που επέτρεψε στις κυβερνητικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν στρατηγικές περιοχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter