Αφορά τις χερσαίες επιχειρήσεις

Συρία: ΗΠΑ και Ρωσία ανταλλάσσουν πληροφορίες για να αποφύγουν «ατυχή περιστατικά»

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανταλλάσσει πληροφορίες με του Ρώσους στρατιωτικούς στην Συρία με σκοπό να μην επιτραπούν διάφορα ατυχή περιστατικά κατά την διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται στην Συρία, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος του επιτελείου της Επιχείρησης Inherent Resolve του διεθνούς συνασπισμού.

Ο συνασπισμός εξακολουθεί να συνεργάζεται με σκοπό την αποφυγή συγκρούσεων κατά την διάρκεια αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων με τους Ρώσους στρατιωτικούς , όπως συνεργαζόμασταν όταν υποστηρίζαμε τους εταίρους μας κατά την διάρκεια της συντριπτικής ήττας του Daesh (αραβική ονομασία του «ισλαμικού Κράτους-σ.σ) στην ανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτελείου της Επιχείρησης .

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πρόκειται για επαγγελματικές επαφές που αποσκοπούν να αποτρέψουν «την αχρείαστη κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος που υποστηρίζονται από την Ρωσία και των "Δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας" που υποστηρίζονται από τον Συνασπισμό, καθώς και τις ελεγχόμενες ομάδες τις αντιπολίτευσης».

Η Επιχείρηση Inherent Resolve πραγματοποιείται στο Ιράκ και την Συρία με την συμμετοχή χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από το 2014

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.