Συρία και Ουκρανία στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ με Λαβρόφ

Συρία και Ουκρανία στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ με Λαβρόφ

Η κατάσταση στην Συρία και την Ουκρανία ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών που είχαν σήμερα στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον αρχηγό του ρωσικού Γενικού επιτελείου Βαλέρι Γκεράσιμοφ, δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ.

«Η καγκελάριος μαζί με τον Χάικο Μάας συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκεράσιμοφ» δήλωσε η Ντέμερ, επισημαίνοντας ότι «η συνάντηση είχε συμφωνηθεί την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της καγκελαρίου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν». «Στο επίκεντρο των συνομιλιών –συνέχισε– ήταν η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στην Συρία» και «εκτός των άλλων συζητήθηκε η διένεξη στην ανατολική Ουκρανία». Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες αναφορικά με τις συνομιλίες.

Χθες ο Λαβρόφ και ο Γκεράσιμοφ, στην συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Δυτική Ιερουσαλήμ, συζήτησαν την παρουσία ιρανικών στρατευμάτων στην Συρία. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων για την ασφάλεια έως τα σύνορα του Ισραήλ. Η κυβέρνηση του Ισραήλ απέρριψε την πρόταση της Ρωσίας, που προβλέπει την δημιουργία ζώνης 100 χιλιομέτρων πριν από την μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Συρίας στην οποία δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται στρατιωτικοί του Ιράν. Ο Νετανιάχου απαντώντας στον Λαβρόφ, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει σε ιρανικές μονάδες, που υποστηρίζουν τον δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ, να βρεθούν ούτε και σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα υψίπεδα του Γκολάν, μετέδωσε το πρακτορείο Reutes, επικαλούμενο εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης που τήρησε την ανωνυμία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter