Συρία: ΜΚΟ καλούν τον ΟΗΕ να ανανεώσει το ψήφισμα για τη διασυνοριακή βοήθεια

Συρία: ΜΚΟ καλούν τον ΟΗΕ να ανανεώσει το ψήφισμα για τη διασυνοριακή βοήθεια

Τριάντα δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις ζήτησαν σήμερα την ανανέωση της διασυνοριακής άδειας που επιτρέπει την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Συρία, σε ανοιχτή επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το σημείο διέλευσης του Μπαμπ αλ-Χάουα στα συροτουρκικά σύνορα είναι το μόνο μέσω του οποίου η βοήθεια του ΟΗΕ μπορεί να προωθείται προς την περιοχή της Ιντλίμπ.

Η άδεια για αυτό το σημείο διέλευσης, που ισχύει από το 2014, θα εκπνεύσει στις 10 Ιουλίου και θα χρειαστεί μια ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στις αρχές Ιουλίου.

«Το μέγεθος της κρίσης απαιτεί μια νέα άδεια διασυνοριακής βοήθειας για τουλάχιστον 12 μήνες. Το αντίστροφο θα έδειχνε στους Σύρους ότι το Συμβούλιο είναι έτοιμο να δεχθεί αδικαιολόγητα δεινά και απώλειες ζωών», αναφέρει η επιστολή που στάλθηκε στον ΟΗΕ, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Οι συγκλίνουσες κρίσεις και το οικονομικό σοκ, κυρίως η ξηρασία, ο πληθωρισμός, η οικονομική κατάρρευση στις γειτονικές χώρες και η πανδημία Covid-19 επιδείνωσαν μια ήδη άθλια ανθρωπιστική κατάσταση», προστίθεται στην επιστολή.

«Συνεπώς, περισσότεροι από 14,6 εκατομμύρια Σύροι εξαρτώνται σήμερα από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν, εκ των οποίων 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διασυνοριακή ανθρωπιστική βοήθεια».

Περισσότερο από το 80% του πληθυσμού στη βορειοδυτική Συρία εξαρτάται από αυτόν το μηχανισμό για την επιβίωσή του, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter