Συρία: Oι ΗΠΑ θέτουν όρο στην Τουρκία την ασφάλεια των Κούρδων μετά την αποχώρησή τους

Συρία: Oι ΗΠΑ θέτουν όρο στην Τουρκία την ασφάλεια των Κούρδων μετά την αποχώρησή τους

Οι ΗΠΑ θα συναρτήσουν την αποχώρησή τους από τη Συρία με τις εγγυήσεις που θα προσφέρει η Τουρκία για την ασφάλεια των Κούρδων και επιπλέον θα ζητήσουν μέτρα προστασίας των αποχωρούντων αμερικανικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος επί της εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο Μπόλτον πρόσθεσε πως ο Τραμπ «θέλει την καταστροφή του χαλιφάτου της Isis», αναφερόμενος στους ισλαμιστές μαχητές στη Συρία που αποτελούν τον στόχο των αμερικανικών επιθέσεων στην περιοχή.

O Μπόλτον, που θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ και την Τουρκία, δήλωσε πως θα θίξει το ζήτημα της προστασίας των Κούρδων της Συρίας και κατά τις συναντήσεις του με Τούρκους αξιωματούχους, περιλαμβανομένου και του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν πιστεύουμε πως οι Τούρκοι θα πρέπει να αναλάβουν όποια στρατιωτική δράση δεν είναι πλήρως συντονισμένη και συμπεφωνημένη κατ΄ελάχιστον με τις ΗΠΑ, έτσι ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο και τα δικά μας στρατεύματα, αλλά επίσης και θα πρέπει να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις του προέδρου να μην τεθούν σε κίνδυνο και οι δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης που πολέμησαν στο πλευρό μας», πρόσθεσε.

Ο Μπόλτον, που θα μεταβεί στην Τουρκία αύριο, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα συνομιλήσουν με την Τουρκία για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιχειρησιακές δυνατότητές της.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε ιδίως πως η θέση του Τραμπ είναι να μην σκοτώσουν οι Τούρκοι τους Κούρδους και πως η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εάν δεν υπάρξει προηγουμένως συμφωνία επ’ αυτού του σημείου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter