Συρία: Οι Κούρδοι απέσυραν τις δυνάμεις τους εντός της διορίας

Συρία: Οι Κούρδοι απέσυραν τις δυνάμεις τους εντός της διορίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έλαβε ενημέρωση από τους Ρώσους για εκκένωση της ζώνης των συνόρων από τις δυνάμεις του YPG πριν από το τέλος της διορίας.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ήρθαν να «κουμπώσουν» σε αντίστοιχες δηλώσεις από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, που τόνισε ότι οι Κούρδοι ολοκλήρωσαν εντός διορίας την αποχώρησή τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Μάλιστα, οι Τούρκοι τόνισαν ότι οι συνομιλίες με τους Ρώσους αξιωματούχους για το θέμα της Συρίας δεν θα τελειώσουν.

Έτοιμοι για περιπολίες οι Τούρκοι

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, θα ξεκινήσουν περιπολίες ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει επιτευχθεί πλήρη εκκένωση της περιοχής. Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν αυτές οι περιπολίες. Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο Τετάρτη.

«Δεν είμαστε εκεί κάτω για να παραμείνουμε. Έχουμε μόνο έναν στόχο, είμαστε εκεί για να εκκαθαρίσουμε (τη ζώνη) από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε σήμερα ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει απειλήσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα επαναληφθούν αν οι YPG δεν αποσυρθούν από την περιοχή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter