Συρία: Οι Κούρδοι κατηγορούν την Τουρκία για βομβαρδισμό προσφυγικού καταυλισμού

Συρία: Οι Κούρδοι κατηγορούν την Τουρκία για βομβαρδισμό προσφυγικού καταυλισμού

Η Τουρκία, η οποία πραγματοποιεί πλήγματα στη βορειοανατολική Συρία, βομβάρδισε την Τετάρτη Κούρδους μαχητές που περιφρουρούν τον καταυλισμό αλ Χολ, ο οποίος στεγάζει συγγενείς τζιχαντιστών, κατηγόρησαν κουρδικές δυνάμεις χωρίς να αναφέρουν θύματα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του ότι τα τουρκικά πλήγματα είχαν στόχο θέσεις κουρδικών δυνάμεων έξω από το αλ-Χολ, «σπέρνοντας το χάος» σε αυτόν τον αχανή καταυλισμό.

«Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πέντε πλήγματα κατά των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας (Ασαγιές) μέσα στον καταυλισμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαρχάντ, ένας εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές.

Υπό κουρδική διοίκηση, ο υπερπλήρης καταυλισμός Αλ -Χολ, στεγάζει περισσότερους από 50.000 συγγενείς τζιχαντιστών μετά την ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), Σύρους εκτοπισμένους και Ιρακινούς πρόσφυγες.

Ανάμεσά τους, τουλάχιστον 10.000 αλλοδαποί από περίπου 60 χώρες, μεταξύ των οποίων Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι.

Ο εκπρόσωπος των SDF προειδοποίησε ότι «ορισμένες οικογένειες του ΙΚ ενδέχεται να δραπέτευσαν από τον καταυλισμό» εκμεταλλευόμενες το χάος.

Πηγή: AFP, ABC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter