Συρία: Οι Τούρκοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ

Συρία: Οι Τούρκοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ

Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από την πόλη Μάμπιτζ, μια στρατηγικής σημασίας πόλη στη βόρεια Συρία, μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ.

Η απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μάνμπιτζ «δεν είναι κάτι που εξετάζουμε», δήλωσε ο στρατηγός Τζόσεφ Βότελ.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με τον τουρκικό στρατό, ο οποίος διεξάγει από τις 20 Ιανουαρίου επιχείρηση στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή Αφρίν με στόχο να εκδιώξει από εκεί τους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι όμως έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ.

Η Μάνμπιτζ βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπιού και περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Τζαραμπλούς, που είναι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Παρά τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αποφασισμένος να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις προς τα ανατολικά, κυρίως την πόλη Μάνμπιτζ, όπου οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter