Συρία: «Όχι» των Κούρδων στον Άσαντ για ένταξη στον συριακό στρατό

Συρία: «Όχι» των Κούρδων στον Άσαντ για ένταξη στον συριακό στρατό

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ έκανε την πρόταση στους Κούρδους, έπειτα από την επίθεση της Τουρκίας, ωστόσο δεν βρήκε ανταπόκριση.

Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε την ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας, το οποίο καλούσε τους Κούρδους να συστρατευτούν με τις δυνάμεις του καθεστώτος του Άσαντ: «Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη των μονάδων των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του. Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν έναν εχθρό».

Αρνητική η απάντηση των SDF

Λίγο αργότερα, σε δική τους ανακοίνωση, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απέρριψαν την πρόταση του Άσαντ, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στον συριακό στρατό, μέχρις ότου υπάρξει «μια πολιτική συμφωνία που θα αναγνώριζε και θα διατηρούσε το καθεστώς και τη συγκεκριμένη δομή, κάτι που απαιτεί έναν μηχανισμό για την αναδιάρθρωσή του στρατού».

Παράλληλα, ο ηγέτης των SDF, Μαζλούμ Άμπντι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του είχαν προτείνει μια διευθέτηση με την οποία θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώτος των SDF στις ζώνες όπου δραστηριοποιούνται σήμερα. Αυτό θα επέτρεπε στις SDF να αποτελέσουν τμήμα του συριακού στρατού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter