Συρία: Σαρώνει η χολέρα – 39 οι θάνατοι από τον Σεπτέμβριο

Συρία: Σαρώνει η χολέρα – 39 οι θάνατοι από τον Σεπτέμβριο

Τον θάνατο τουλάχιστον 39 ανθρώπων από τον Σεπτέμβριο έχει προκαλέσει η επιδημία χολέρας στη Συρία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας της χώρας, και ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για το χειρότερο ξέσπασμα της νόσου εδώ και χρόνια στην κατεστραμμένη χώρα από τον πόλεμο.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα που φτάνουν έως τώρα τα 594, έχουν καταγραφεί σε 11 από τις 14 επαρχίες της χώρας, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, στην πρώτη εδώ και πάνω από μια δεκαετία μεγάλη επιδημία της νόσου στην χώρα.

Η ασθένεια επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2009 στη Συρία, όπου σχεδόν τα δύο τρίτα των σταθμών επεξεργασίας νερού, τα μισά αντλιοστάσια και το ένα τρίτο των δικτύων παροχής νερού έχουν υποστεί ζημιές, λόγω των εχθροπραξιών, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Την ίδια ώρα η Unicef επισημαίνει ότι σχεδόν ο μισός μισός πληθυσμός στη Συρία εξαρτάται από εναλλακτικές και συχνά επικίνδυνες πηγές πόσιμου νερού, ενώ τουλάχιστον το 70% των ακάθαρτων υδάτων δεν περνά από επεξεργασία.

Πηγή: AFP, ΒΒC

Διαβάστε επίσης:

Βομβαρδισμοί στη βόρεια Συρία – Τουλάχιστον 21 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά

Συρία: Μετά το ρωσικό βέτο, πολλοί εκτοπισμένοι φοβούνται διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter