Συρία: Στην Τουρκία διέφυγε το τρίχρονο κορίτσι που γελούσε με τις βόμβες

Συρία: Στην Τουρκία διέφυγε το τρίχρονο κορίτσι που γελούσε με τις βόμβες

Στην Τουρκία κατάφερε να διαφύγει το μόλις τριών χρονών κοριτσάκι που ζούσε στη Συρία και ο πατέρας του, του είχε μάθει να γελάει, αντί φοβάται κάθε φορά έπεφταν βόμβες.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το BBC, η τουρκική κυβέρνηση βοήθησε την ίδια και τους γονείς της να διασχίσουν τα σύνορα, μία εβδομάδα αφού το βίντεο έγινε viral.

Το βίντεο με τη μικρή Salwa είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου τον περασμένο μήνα. Σε αυτό φαινόταν να παίζει ένα παιχνίδι καθώς πολεμικά αεροσκάφη έριχναν βόμβες κοντά στο σπίτι που έμενε στην Ιντλίμπ.

Το παιχνίδι πατέρα και κόρης προκάλεσε κύμα συμπαράστασης κάτι που οδήγησε την τουρκική κυβέρνηση να τους βοηθήσει να φύγουν. Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται το Anadolu, πέρασαν στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη Cilvegozu στις 25 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια φέρονται να μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων στο Reyhanli στη νότια Τουρκία.

Την Τρίτη, η δημοσιογράφος του Guardian δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία της Salwa και του πατέρα της. «Για πρώτη φορά μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα», ήταν το σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία.

Μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ ο πατέρας της μικρής, Αμπντουλάχ Μοχάμαντ δήλωσε ότι ο ίδιος και η κόρη του προσπάθησαν να στείλουν ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα με το βίντεό τους. Είπε ότι ήταν ευτυχής που έφτασε στην Τουρκία και που η Salwa θα έχει την ευκαιρία να πάει στο σχολείο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter