Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την τελευταία επίθεση αυτοκτονίας στην Αλ Μπαμπ, με 51 νεκρούς (Photos)

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την τελευταία επίθεση αυτοκτονίας στην Αλ Μπαμπ, με 51 νεκρούς (Photos)

51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τους 34 εξ αυτών να είναι άμαχοι, σε επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ, στη βόρεια Συρία.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η οργάνωση αναφέρει ότι ο καμικάζι «κατάφερε να διεισδύσει, με ένα αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά, στη συγκέντρωση των Τούρκων στρατιωτών και των αποστατών» στην κοινότητα Σουσιάν, που απέχει 8 χιλιόμετρα από την Αλ Μπαμπ.

Οι σύροι αντάρτες και ο τουρκικός στρατός συνεχίζουν σήμερα τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην πόλη αυτή που είχε περίπου 100.000 κατοίκους, πριν από την έναρξη του πολέμου το 2011.

«Λιγότερο από 24 ώρες μετά την ήττα του ΙΚ, ένας καμικάζι έβαλε στόχο δύο αρχηγεία των ανταρτών στην κοινότητα Σουσιάν», 8 χλμ. από την Αλ-Μπαμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του ενός εκ των αρχηγείων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Ο απολογισμός δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται από το πρωί, καθώς δεκάδες άνθρωποι υποκύπτουν στα τραύματά τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν ένας μαχητής του ΙΚ που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο και ο οποίος ανατινάχθηκε», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν. Τα δύο αρχηγεία των ανταρτών βρίσκονταν κοντά το ένα στο άλλο. Άμαχοι βρίσκονταν επίσης στην περιοχή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο διοικητής, που βρισκόταν κοντά στη Σουσιάν όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση, εξήγησε πως ο καμικάζι ανατινάχθηκε, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση πολιτών της αλ Μπαμπ, υψηλόβαθμων αξιωματούχων και τουρκικών δυνάμεων «για να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό ασφαλείας και ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της αλ Μπαμπ».

Σύμφωνα με τον ίδιον, «εν υπνώσει πυρήνες του ΙΚ είχαν λάβει αυτή την πληροφορία και προετοίμασαν το παγιδευμένο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έφθασε στις 08:00 το πρωί. Αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα και πρέπει να ενισχύσουμε τον μηχανισμό ασφαλείας μας», πρόσθεσε.

Λίγο μετά, δύο τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας στην ίδια πόλη, που έπεσε την Πέμπτη στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων ανταρτών, έπειτα από μια επίθεση που κράτησε πάνω από δύο μήνες. Αξιωματούχος των ανταρτών επέρριψε αμέσως την ευθύνη στο ΙΚ, το οποίο, όπως είπε, ενήργησε «σε αντίποινα», αφού έχασε την τελευταία μεγάλη πόλη την οποία ήλεγχε στη βόρεια επαρχία Χαλέπι.

«Σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των στρατιωτών μας που πραγματοποιούσαν οδικό έλεγχο στην είσοδο της αλ Μπαμπ, είχαμε δύο μάρτυρες και τραυματίες», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώπιον των δημοσιογράφων, στην Άγκυρα. «Η πόλη αυτή είναι σε χαοτική κατάσταση, υπάρχουν εκρηκτικά, βόμβες, παγίδες», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως «αυτή τη στιγμή διεξάγεται εκκαθαριστική επιχείρηση με πολύ μεγάλη σχολαστικότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter