Συρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό

Συρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό
AP Photo/Felipe Dana, File

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν σήμερα στο αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον εντός κτιρίου στη Δαμασκό, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο απολογισμός ανήλθε από τους έξι στους 10 νεκρούς αφότου ανασύρθηκαν πτώματα που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων στη Συρία και το απείλησε με αντίποινα «την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί «καταδίκασε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος», που αποτελεί «μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαπλωθεί η αστάθεια και η ανασφάλεια στην περιοχή».

«Πέραν της πολιτικής, δικαστικής και διεθνούς καταδίωξης αυτών των επιθετικών και εγκληματικών ενεργειών, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην οργανωμένη τρομοκρατία του πλαστού σιωνιστικού καθεστώτος την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», συμπλήρωσε.

Ένα μέλος της Χεζμπολάχ και ένας άλλος Λιβανέζος πολίτης σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, ανέφεραν πηγές των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, οι ίδιος πηγές είπαν ότι τα θύματα ήταν μέλη της Χαμάς.

Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο εναντίον παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων που εδρεύουν εκεί αλλά και κατά της πανίσχυρης, υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, η οποία από την πλευρά της εκτοξεύει πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter