Συρία: Τουλάχιστον εννέα Σύροι στρατιώτες νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Συρία: Τουλάχιστον εννέα Σύροι στρατιώτες νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον εννέα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη τζιχαντιστική οργάνωση, της οποίας τρεις μαχητές σκοτώθηκαν επίσης, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Είναι η δεύτερη μεγάλη επίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων από την οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), η οποία ελέγχει μέρος του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών στη Συρία.

«Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν όταν μαχητές της οργάνωσης HTS εισχώρησαν σε θέση του συριακού στρατού στην περιφέρεια του όρους ‘Ακραντ, βορείως της Λαττάκειας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν.

Τρείς τζιχαντιστές, ζωσμένοι με εκρηκτικά, σκοτώθηκαν καθώς πραγματοποιούσαν την επίθεση με βαρέα όπλα, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ, η οποία έχει την έδρα της στη Βρετανία αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Στις 26 Αυγούστου 11 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις συμμαχικές της HTS στη γειτονική περιφέρεια Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια.

Η οργάνωση HTS που προέρχεται από το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ελέγχει το τελευταίο προπύργιο της ένοπλης αντιπολίτευσης στη βορειοανατολική Συρία, που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και όμορα εδάφη των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας.

Στην περιφέρεια της Ιντλίμπ εφαρμόζεται εκεχειρία έπειτα από διαπραγμάτευση της Ρωσίας και της Τουρκίας και ύστερα από μια επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων τον Μάρτιο του 2020. Η κατάπαυση του πυρός τηρείται σε γενικές γραμμές παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες, κλιμακώθηκαν οι βομβαρδισμοί στην περιφέρεια αυτή, κυρίως από τη ρωσική αεροπορία, σύμμαχο της Δαμασκού, σε απάντηση στις επιθέσεις της HTS, μερικές φορές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εναντίον των περιοχών που ελέγχονται από τον συριακό στρατό στη βορειοδυτική Συρία.

Με την υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνης, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος εδαφών που είχαν χάσει στις αρχή του πολέμου, ο οποίος ξέσπασε το 2011 λόγω της καταστολής των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

Ο πόλεμος στη Συρία μετρά ήδη περισσότερους από 500.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter