Συρία ώρα μηδέν: Εκπνέει η εκεχειρία – Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

Συρία ώρα μηδέν: Εκπνέει η εκεχειρία – Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

Το βράδυ της Τρίτης (22:00 ώρα Ελλάδος) θα λήξει η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, την ώρα που ο Τραμπ έχει αναφέρει ακόμη και την πιθανότητα στρατιωτικής δράσης κατά της Τουρκίας.

Η συμφωνία περί προσωρινής κατάπαυσης του πυρός στη βορειοανατολική Συρία, η οποία «κλείδωσε» μετά από τις διαπραγματεύσεις της τουρκικής με την αμερικανική πλευρά, εκπνέει σε λίγες ώρες. Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι έχουν καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους, μέσω του Ερντογάν αλλά και των υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησής τους, πως θα συνεχίσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή, εφόσον κριθεί το ότι οι δυνάμεις του YPG (κουρδική πολιτοφυλακή) δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους. Και θα συνεχίσουν μέχρι να «εξαλείψουν κάθε στοιχείο τρομοκρατίας», όπως είχε ειπωθεί από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τετ α τετ Ερντογάν – Πούτιν στο Σότσι

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή την επόμενη ημέρα της βορειοανατολικής Συρίας. Οι θέσεις του Ερντογάν είναι… γνωστές επί του θέματος, ενώ οι Ρώσοι, μέσω των δηλώσεων του Ουσάκοφ, πιστεύει ότι η περιοχή μπορεί να αποκτήσει σταθερότητα, μόνο εάν επέλθει η ηρεμία στη Συρία, λαμβάνοντας υπόψιν τα συμφέροντα των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων της χώρας.

Τραμπ κατά Τουρκίας;

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που τα πράγματα… ξεφύγουν. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, οι ΗΠΑ θα προτιμήσουν να εξαντλήσουν τις διπλωματικές τους δυνάμεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter