ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών εκλογών για Συντονιστικά και Νομαρχιακές

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών εκλογών για Συντονιστικά και Νομαρχιακές

Συνεδριάζει στις 14:30 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τραπέζι σίγουρα θα πέσει η χθεσινή αιφνιδιαστική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη και η στάση που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα στον διάλογο που γίνεται για τη συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει αντίστροφα για την διεξαγωγή του Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου (και όχι την Παρασκευή) με την ομιλία Στέφανου Κασσελάκη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Την Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να απασχολήσει έντονα το ζήτημα της εκλογής νέων Συντονιστικών των Οργανώσεων, Νέων Νομαρχιακών και αντιπροσώπων για το Συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, θα πέσει σήμερα η πρόταση από την προεδρική πλευρά να αναβληθούν οι εκλογές για τα Συντονιστικά και τις Νομαρχιακές για 2-3 βδομάδες προκειμένου να είναι έτοιμο το σύστημα ώστε να διεξαχθεί υβριδική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά αλλά και με φυσική παρουσία.

Οπότε, είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να γίνουν μόνο οι εκλογές για τους Συνέδρους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πάντως, δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την πρόταση. Υπάρχει μια ομάδα που θεωρεί πως δεν είναι αρμόδια η Πολιτική Γραμματεία να πάρει αυτή την απόφαση, αλλά η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

Άλλοι υποστηρίζουν πως έτσι δημιουργούνται «μέλη του καναπέ» που δεν έχουν ενεργή παρουσία στις Οργανώσεις και ψηφίζουν μόνο από το σπίτι τους.

Βεβαίως, υπάρχει και η άλλη άποψη, πως μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αυξηθεί η συμμετοχή, αφού θα μπορέσουν να ψηφίσουν και άνθρωποι που ζουν μακριά από την Οργάνωση τους, όπως για παράδειγμα οι νησιώτες που ζουν στην Αθήνα.

Περισσότερα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, το πρώτο πράγμα που θα κάνω

Κασσελάκης: Μια φράση χαρακτηριστική της απανθρωπιάς στην Εξεταστική

Εμφάνιση έκπληξη Κασσελάκη στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου – «Δεν γίνεται να απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ» (Photos – Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter