ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση με αιχμή την οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση με αιχμή την οικονομία

Από τον κρίσιμο τομέα της οικονομίας, εκεί όπου τα φάλτσα τις κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι και πολλά και κρίσιμα για το πορτοφόλι των νοικοκυριών, ξεκινά η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεθαύριο Τετάρτη θα λάβει χώρα η πρώτη θεματική κλειστή εκδήλωση στην Αθήνα (ο χώρος αναζητείται) για την οικονομία με ομιλητές τους Έφη Αχτσιόγλου, Διονύση Τεμπονέρα, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αλέξη Χαρίτση.

Γιατί Ρέθυμνο και Δυτικό τομέα

Την ίδια ώρα η επιλογή (έγινε γνωστή το πρωί) του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο δείχνει και το ενδιαφέρον του προέδρου για την ανακατάληψη της έδρας στο νομό που χάθηκε για 215 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ήρθε δεύτερο πίσω από τη ΝΔ. Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα το θεωρούν απολύτως εφικτό στόχο.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Δυτικό τομέα. Εκεί όπου το 4-3 για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έγινε 5-3 για τη ΝΔ στις 21 του περασμένου μήνα. Από το 38,62% στο 22,71% είναι 16 ολόκληρες μονάδες και όσο κι αν για την Κουμουνδούρου είναι σπαζοκεφαλιά τα τι και τα πως άλλο τόσο αποτελεί στόχο η επανάκτηση μέρους του ποσοστού του 2019.

Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο αλλαγών στις λίστες

Σήμερα πρέπει να ανακοινωθούν και οι τελικές λίστες των υποψηφίων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο Αλέξης Τσίπρας και έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις. Το μόνο που μπορεί να γραφτεί αυτήν την στιγμή με ασφάλεια είναι ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν θα είναι υποψήφιος ενώ συζήτηση έγινε και για το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν σε εκλόγιμη θέση (πρώτοι σε κάποια λίστα) πρόσωπα όπως η Διάνα Βουτυράκου που σηματοδοτούν την ανανέωση. Αν και απόφαση δεν έχει παρθεί θεωρείται αρκετά δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο αφού θα μείνει εκτός εκλεγμένο πρόσωπο κάτι που δεν επιθυμεί κανείς και στέλνει και αρνητικούς συμβολισμούς που θα ακύρωναν το όποιο επιχείρημα υπέρ αυτής της κίνησης.

Διαβάστε επίσης: Σε Ρέθυμνο, Δυτικό Τομέα Αθηνών και Α’ Πειραιά υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter