ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζουν εκ νέου για τα 40.000 παλαιά μέλη

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίζουν εκ νέου για τα 40.000 παλαιά μέλη

Με στόχο να διευκολυνθεί η ψήφος όσο το δυνατόν περισσότερων εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος εξετάζει μια πιο ευέλικτη διαδικασία για τη συμμετοχή των παλαιών μελών.

Ύστερα από προτάσεις των επιτελείων των δυο υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (Στέφανος Κασσελάκης-Εφη Αχτσιόγλου ), η αρμόδια επιτροπή για τις εσωκομματικές κάλπες συνεδριάζει ώστε να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με την οποία τα παλιά μέλη να μπορούν να ψηφίσουν ακόμα κι αν έληξε η προθεσμία για την αποστολή mail και επαλήθευσης στοιχείων τους. Αφορά κατά προσέγγιση περίπου 40.000 παλιά μέλη του κόμματος, που δεν είχαν ψηφίσει στον α΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 17ης Σεπτεμβρίου. Έτσι, επανεξετάζεται η προηγούμενη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) για την οποία είχαν εκφράσει αντιρρήσεις στελέχη από τα επιτελεία και των δυο διεκδικητών, θεωρώντας ότι δυσχεραίνει τη συμμετοχή στις εκλογές του β΄γύρου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένεται ότι όσοι ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να μετέχουν στον β΄γύρο των εκλογών (24 Σεπτεμβρίου 2023) για την προεδρία του κόμματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter