ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Δεν φτάνει μόνο το εμβόλιο, χρειάζονται κι άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Δεν φτάνει μόνο το εμβόλιο, χρειάζονται κι άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την παραδοχή Πέτσα σχετικά με τον εμβολιασμό μόλις 150.000 πολιτών τον Ιανουάριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η εν λόγω είδηση επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κόμματος περί αντιμετώπισης του εμβολίου ως «πανάκεια» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση που ψήφισε έναν προϋπολογισμό με μείωση κατά 580 εκατ. ευρώ των δαπανών για την Υγεία εν μέσω πανδημίας, οφείλει να σοβαρευτεί επιτέλους», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης: Από αποτυχία σε αποτυχία η κυβέρνηση: Μόλις 150.000 πολίτες θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο παραδέχεται ο Πέτσας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η είδηση ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου τον Ιανουάριο, δηλαδή θα εμβολιαστούν μόνο 150.000 πολίτες, επιβεβαιώνει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φωνάζει από την πρώτη στιγμή: Ότι το εμβόλιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε πανάκεια για να δικαιολογήσει την αδράνειά της στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού, οι πολίτες δεν μπορούν να παραμένουν εκτεθειμένοι σε μία πανδημία εκτός ελέγχου. Η κυβέρνηση, που ψήφισε έναν προϋπολογισμό με μείωση κατά 580 εκατ. ευρώ των δαπανών για την Υγεία εν μέσω πανδημίας, οφείλει να σοβαρευτεί επιτέλους. Έστω και τώρα να προχωρήσει:

  • στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ ώστε να γίνονται μαζικά και δωρεάν στους πολίτες, για να έχουμε έγκυρη και έγκαιρη εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.
  • σε ενίσχυση του ΕΣΥ με κίνητρα και σχέδιο για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, που απουσιάζει εντελώς από οποιαδήποτε αναφορά της Κυβέρνησης
  • σε επίταξη, όπου χρειάζεται, των ιδιωτικών κλινών, ώστε να γίνεται κεντρική διαχείριση από το ΕΣΥ.

Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να συνεχιστεί. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter