ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου ή Τσακαλώτος; Ώρα αποφάσεων για την Ομπρέλα

ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου ή Τσακαλώτος; Ώρα αποφάσεων για την Ομπρέλα

Συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι διαβουλεύσεις της Ομπρέλας με την κουβέντα να παραμένει στο εάν η στήριξη της πολυπληθέστερης αριστερόστροφης τάσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την –ενδεχόμενη- υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου ή του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το documentonews.gr συνομίλησε με κορυφαία στελέχη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δυο άξονες πάνω στους οποίους έχουν αναπτυχθεί οι προβληματισμοί και οι τοποθετήσεις όσων μετέχουν στις διαβουλεύσεις.

Προβληματισμός πρώτος: η απήχηση που έχει έκαστο στέλεχος σε ακροατήρια «εκτός των τειχών» του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.. Εδώ τα επιχειρήματα υπέρ της μιας ή της άλλης υποψηφιότητας ήταν «πλούσια» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κ. Αχτσιόγλου που καταγράφει εδώ και καιρό πρωτιά στις κρυφές δημοσκοπήσεις, θεωρείται το μεγάλο φαβορί. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις που έγιναν ανέφεραν ότι η η κυρία Αχτσιόγλου λόγω της δημοφιλίας της θα καταφέρει με πιο αποτελεσματικό τρόπο να πετύχει τον –διαρκές- στόχο για μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πρόσωπο νέο, όπως ανέφεραν, με μικρή φθορά που μπορεί να εκπληρώσει την προσδοκία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανανεωθεί από τη κορυφή ως τη βάση.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν και άλλες φωνές που ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει και εκείνος τη δυνατότητα απεύθυνσης σε μαζικά κοινωνικά ακροατήρια, με τις ίδιες φωνές να υπενθυμίζουν τη δημοφιλία που είχε ως Υπουργός Οικονομικών σε μια εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική περίοδο συνολικά για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι ο κ. Τσακαλώτος δύναται να επιταχύνει τη διαδικασία ανάκτησης της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεδομένου ότι διατηρεί το προφίλ του πολιτικού που δεν διστάζει να «πει τα πράγματα με το όνομά τους».

Προβληματισμός δεύτερος: Ποιος μπορεί να συνομιλήσει πιο αποτελεσματικά με τους Διεθνείς θεσμούς και Οργανισμούς. Εδώ η συζήτηση δεν ανέδειξε φαβορί. Τα επιχειρήματα υπέρ του κ. Τσακαλώτου στάθηκαν στο να υπενθυμίσουν το ρόλο του ως «Τσάρου της Οικονομίας», δίπλα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η κυρία Αχτσιόγλου θεωρήθηκε ως ένα νέο ανερχόμενο στέλεχος που αν και δεν είχε αναλάβει τόσο κρίσιμα χαρτοφυλάκια, βρέθηκε και εκείνη σε σκληρές και κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και σήμερα το απόγευμα τις πηγές του documentonews.gr να αναφέρουν ότι καθημερινά δίνουν το «παρών» παραπάνω από χίλια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., και με τη συζήτηση να εξελίσσεται ομαλά και χωρίς εντάσεις. Και για όσους περιμένουν με μια κάποια σχετική αγωνία να πληροφορηθούν την στάση που θα κρατήσει η Ομπρέλα, να σημειώσουμε ότι στο ερώτημα «εάν σήμερα θα βγει λευκός καπνός» η απάντηση ήταν εξαιρετικά θολή: «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο συζήτησης και διαβουλεύσεων μέχρι τη τελευταία στιγμή».

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι διαβουλεύσεις στην Ομπρέλα εξελίσσονται παράλληλα με τις σκέψεις που κάνουν η η κυρία Αχτσιόγλου και ο κ. Τσακαλώτος αναφορικά με το εάν θα πάρουν τελικά την απόφαση να θέσουν εαυτόν στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Όλα ανοιχτά, λοιπόν, και όσον αφορά τις συζητήσεις στο εσωτερικό της Ομπρέλας, και σε ότι αφορά τις τελικές αποφάσεις της η κυρία Αχτσιόγλου και του κ. Τσακαλώτου. Βέβαια, η κλεψύδρα αδειάζει γρήγορα δεδομένου ότι απομένουν λιγότερες από δέκα ημέρες για τη δημόσια ανακοίνωση των αποφάσεων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter