ΣΥΡΙΖΑ: Βάρος σε πτωχευτικό και πανδημία

ΣΥΡΙΖΑ: Βάρος σε πτωχευτικό και πανδημία

Συνέχεια στο θέμα του νέου πτωχευτικού δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες του νέου νόμου, ειδικά εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης και πανδημίας αλλά και να ασκηθεί πίεση για αναστολή εφαρμογής του.

Για τον σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε συνεργασία με τις νομαρχιακές επιτροπές σε όλη τη χώρα θα προχωρήσουν σε σειρά επαφών με κοινωνικούς φορείς (εμπορικούς και δικηγορικούς συλλόγους, επιμελητήρια κτλ).

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου παράλληλα με τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων και τη διαχείριση της πανδημίας.

Στα ζητήματα της πανδημίας το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση σε διπλή κατεύθυνση. Η πρώτη κατεύθυνση αφορά το υγειονομικό σκέλος, για το οποίο ο κ. Τσίπρας είχε την Πέμπτη και σύσκεψη μαζί με τους αρμόδιους τομεάρχες με επιδημιολόγους – λοιμωξιολόγους.

Είναι σαφές πως πλέον έχει χαθεί ο έλεγχος από την κυβέρνηση, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, το αναμενόμενο δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα και το ΕΣΥ απροετοίμαστη.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι απαιτούνται, έστω και τώρα, άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ με επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, μαζική συνταγογράφηση των τεστ, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί και στην αποτυχία πρόληψης κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας, παρά τις δεσμεύσεις για αυξημένα τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εργαζόμενους.

Η δεύτερη κατεύθυνση αφορά το σκέλος της οικονομικής στήριξης με έμφαση σε εργαζόμενους, ανέργους και πληττόμενες επιχειρήσεις ειδικά την στιγμή που πλέον καθημερινά ανακοινώνονται νέα lock down. Εκεί λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και στο πεδίο της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και στα απαραίτητα οικονομικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας.

Γι αυτό το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα των δημοσίων συγκοινωνιών προκειμένου να αναδείξει τις σημαντικές ευθύνες για τα σχεδόν 300 οχήματα που είναι ακινητοποιημένα και παράλληλα για τις ελλείψεις προσωπικού.

Όπως λένε η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της από την αρχή της πανδημίας 7,5 δισ από το ΕΣΠΑ για κάλυψη μισθών σε υγειονομικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ στα νοσοκομεία, πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και προμήθεια συρμών στα ΜΜΜ, μη επιστρεπτέα ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πολλών άλλων δράσεων σε ευαίσθητους κοινωνικά τομείς που σχετίζονται με την πανδημία.Και μάλιστα χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού αφού ήταν αποκλειστικά ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter