ΣΥΡΙΖΑ – Βουλή: Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό που έχει πραγματική ανάγκη

ΣΥΡΙΖΑ – Βουλή: Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό που έχει πραγματική ανάγκη

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) κατέθεσαν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη για θέματα Περιβάλλοντος, Χαρά Καφαντάρη, με θέμα τα έκτακτα μέτρα εξασφάλισης ηλεκτρικής ενέργειας και οικονομικής ελάφρυνσης πολιτών από ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους.

Οι βουλευτές θεωρούν άδικα τα μέτρα του ΥΠΕΝ για οικονομική ελάφρυνση των καταναλωτών της ΔΕΗ διότι έχουν «στόχο την εξυπηρέτηση, αποκλειστικά, μεγάλων καταναλωτών της ΔΕΗ και δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για καταναλωτές με μικρές και μεσαίες καταναλώσεις». Επίσης, σημειώνουν, ότι «δεν έχει ανακοινωθεί ποιος είναι ο μηχανισμός που θα αποτρέπει την αποκοπή ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που δεν είναι συστηματικοί κακοπληρωτές. Ακόμη, δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία της πολιτείας ώστε να υπάρξει παράταση εξόφλησης λογαριασμών για τις κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης λόγω της κρίσης».

Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος τα ακριβή στοιχεία για το πλήθος των ωφελούμενων καταναλωτών, από τα εξαγγελθέντα μέτρα, ανά κατηγορία και περιγραφή των εργαλείων που έχει ενεργοποιήσει το ΥΠΕΝ ώστε να μην γίνει αποκοπή/διακοπή ρεύματος σε κανένα νοικοκυριό ή επιχείρηση που έχει πραγματική ανάγκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter