ΣΥΡΙΖΑ: Δομική και καθολική αντιπολίτευση - Διαρκής παρουσία σε όλα τα μέτωπα

Τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων ανέδειξε κατά την εισήγησή του στο διευρυμένο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε κατά την εισήγησή του ότι η χώρα βρίσκεται σε μία νέα συγκυρία, καθώς «η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει χάσει τον έλεγχο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και με το κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό, συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Παράλληλα, ανέδειξε τα τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων «στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό», υπογραμμίζοντας ότι «Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα. Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης».

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα.

Συν τοις άλλοις, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι συλλογικές διαδικασίες «ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά.Και να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες».

Κλείνοντας σημείωσε ότι: «Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.