ΣΥΡΙΖΑ: Δωρεάν μετακίνηση των νεοσυλλέκτων στις στρατιωτικές μονάδες

ΣΥΡΙΖΑ: Δωρεάν μετακίνηση των νεοσυλλέκτων στις στρατιωτικές μονάδες

Με κοινή δήλωση τους οι Θοδωρής Δρίτσας, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Γιώργος Τσίπρας, Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας,της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καλούν την κυβέρνηση να φροντίσει για την ασφαλή, απρόσκοπτη και δωρεάν μετακίνηση των νεοσύλλεκτων της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου από τα σπίτια τους, προς τις ακριτικές και άλλες Στρατιωτικές Μονάδες κατάταξής τους.

Στην ανακοίνωση τους, οι Θ. Δρίτσας και Γ. Τσίπρας επισημαίνουν τα εξής:

Είναι χρέος της Κυβέρνησης να φροντίσει για την ασφαλή, απρόσκοπτη και δωρεάν μετακίνηση των νεοσύλλεκτων της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου από τα σπίτια τους, προς τις ακριτικές και άλλες Στρατιωτικές Μονάδες κατάταξής τους και την προστατευμένη διαβίωσή τους σε αυτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ήδη ξεκίνησε και ολοκληρώνεται από τις 9 έως τις 16 Νοεμβρίου, η μετακίνηση χιλιάδων νεοσύλλεκτων, της 2020 ΣΤ’ ΕΣΣΟ για τον ΣΞ και την ΠΑ και την 2020 Δ’ ΕΣΣΟ για το ΠΝ, για την κατάταξή τους σε διάφορες Στρατιωτικές Μονάδες της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι και η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν εκδώσει σχετικές οδηγίες που συμπεριλαμβάνουν και τη μετακίνηση των γονέων, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι Υπηρεσίες των ΚΤΕΛ αλλά και του ΟΣΕ δεν διευκολύνουν τους νεοσύλλεκτους, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να εξασφαλίσει, όχι μόνο την απρόσκοπτη, αλλά και τη δωρεάν μετακίνηση των νεοσύλλεκτων σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, για τις οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας των ελληνικών οικογενειών. Είναι επίσης χρέος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να εξασφαλίσει σε όλες τις Δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διενέργεια συχνών, συστηματικών και στοχευμένων tests, για τον κορονοϊό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εύχεται στους νεοσύλλεκτους καλή θητεία, και στέκεται κοντά στους ίδιους και στις οικογένειές τους, συμμερίζεται τις αγωνίες τους, διεκδικώντας πάνω απ’ όλα την ασφαλή θητεία των στρατευμένων, όπως και όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στη διάρκεια της πανδημίας.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter