ΣΥΡΙΖΑ: «Ενότητα και φυγή προς τα εμπρός» το μήνυμα μετά τις Σπέτσες

ΣΥΡΙΖΑ: «Ενότητα και φυγή προς τα εμπρός» το μήνυμα μετά τις Σπέτσες
θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος στις Σπέτσες (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μήνυμα ενότητας αλλά και αντιπολιτευτικής ετοιμότητας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική θέλουν να στείλουν από την Κουμουνδούρου μετά το πολυσυζητημένο τριήμερο στις Σπέτσες. Πληροφορίες από τις κλειστές συνεδριάσεις στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν λόγο για άκρως εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες εν πολλοίς θα ορίσουν τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους επόμενους μήνες. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη: «Στις Σπέτσες είπαμε όσα σε 20 συνεδριάσεις στην Αθήνα» σημείωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το Σάββατο ήμασταν συνεχώς 11 ώρες σε συνεδρίαση. Έγιναν πάνω από 30 παρουσιάσεις τομέων» αποκάλυψε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Κάθε βουλευτής μίλησε για τον τομέα ευθύνης του, με το βλέμμα να είναι βεβαίως τόσο στο Συνέδριο του Φλεβάρη, στα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή, στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πάρει το κόμμα, αλλά και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Έρχονται προτάσεις για την ακρίβεια

Το θέμα της ακρίβειας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις Σπέτσες παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από την Θεοδώρα Τζάκρη, το οποίο έχει επιμεληθεί το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμβολή του Νίκου Παππά.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθούν δημόσια οι προτάσεις, οι οποίες όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Documento θα περιλαμβάνουν πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα προτείνεται μείωση (ή ακόμα και μηδενισμός) του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, στο πρότυπο της Κύπρου, αλλά και πλαφόν τόσο στη χονδρική, όσο και στη λιανική. Τα αρμόδια στελέχη της Κουμουνδούρου συσκέπτονται καθημερινά και άμεσα θα έχουμε νεότερα.

Ουσιαστική αντιπολίτευση

Η επόμενη των Σπετσών, έδωσε το κλίμα για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ξεφεύγει από την εσωκομματική φαγωμάρα και επενδύει στην εξωστρέφεια και στην ουσιαστική αντιπολίτευση.

«Με 300 ευρώ εφάπαξ και ανακύκλωση μέτρων που ήδη ισχύουν δεν λύνεται το δημογραφικό» τονίζουν η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Νίκος Παππάς, με αφορμή την παροχολογία που ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί η κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών. «Οι τιμές στα βρεφικά ήδη διπλασιάζονται, το κόστος ζωής ειδικά για τα νοικοκυριά με παιδιά συνεχίζει να αυξάνεται και η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει επιπλέον 300 ευρώ» λένε με αφορμή τις ανακοινώσεις της Σοφίας Ζαχαράκη.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα αποτελέσματα του πτωχευτικού κώδικα και τους πλειστηριασμούς που γίνονται καθημερινά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος. Όπως τόνισε «τα αποτελέσματα του πτωχευτικού Σταϊκούρα-Μητσοτάκη τα βλέπουν όλοι, εκτός από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Χαρακτηριστικό είναι ότι την περίοδο 2022-2023, από τότε δηλαδή που ισχύει το νέο νομικό πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ, έχουν γίνει πάνω από 96 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων κάθε κατηγορίας.

«Για τα χιλιάδες λάθη στους υπολογισμούς των συντάξεων και για την οριστική εκκαθάρισή τους, πότε θα απαντήσει επίσημα το Υπουργείο και πότε οι συνταξιούχοι θα λάβουν ολόκληρη την σύνταξη που δικαιούνται;» αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Εργασίας, Γιώργος Γαβρήλος με αφορμή την παρακράτηση ποσών από τις συντάξεις Φεβρουαρίου- Μαρτίου, λόγω λαθών.

Και ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης ανέδειξε την κυβερνητική αναλγησία, με αφορμή τη διακοπή ρεύματος σε 191 πλημμυροπαθείς αγρότες στη Λάρισα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Αυτές αφορούν την κατάρτιση ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου, την ισχύ της επιστολικής ψήφου αποκλειστικά για τους εκτός επικρατείας και συγκεκριμένες ομάδες εκλογέων εντός επικρατείας (άτομα με αναπηρία, ασθενείς και ηλικιωμένοι) και τη σύσταση Ανεξάρτητης Εκλογικής Αρχής.

Ενότητα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Μετά από μια ταραχώδη περίοδο, φαίνεται πως έχει επιτευχθεί η απαιτούμενη ενότητα και συντροφικότητα μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εργασίες στις Σπέτσες, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν παρευρέθηκαν μόνο η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαρίνα Κοντοτόλη. Και οι δύο απουσίασαν δικαιολογημένα εξαιτίας προσωπικών λόγων. Η Κυριακή Μάλαμα και η Έλενα Ακρίτα, οι οποίες είχαν ενστάσεις για τη συνεδρίαση, ταξίδεψαν κανονικά στο νησί, δείχνοντας πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο βελτιώνεται το κλίμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter