ΣΥΡΙΖΑ – Έντονο παρασκήνιο: «Η Γεροβασίλη απέσυρε την υποψηφιότητα της», λέει η πλευρά Κασσελάκη – «Δεν το έκανα ποτέ, απαντά η ίδια»

ΣΥΡΙΖΑ – Έντονο παρασκήνιο: «Η Γεροβασίλη απέσυρε την υποψηφιότητα της», λέει η πλευρά Κασσελάκη – «Δεν το έκανα ποτέ, απαντά η ίδια»

Από την πλευρά Κασσελάκη δηλώνουν πως η Όλγα Γεροβασίλη απέσυρε την υποψηφιότητά της, μη δεχόμενη να γίνουν εκλογές στις 10 Μαρτίου.

Αυτή η διαπίστωση βασίστηκε στη δήλωση της αντιπροέδρου της Βουλής από το βήμα του Συνεδρίου προς τον Στέφανο Κασσελάκη πως «αν θες εκλογές στις 10 Μαρτίου, καν’ τες μόνος σου».

Δείτε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γίνονται εκλογές για πρόεδρο – Κασσελάκης: «Έπεσαν οι μάσκες»

Η Δώρα Αυγέρη προχώρησε σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

«Το συνέδριο ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο. Είπε “πρόεδρο έχουμε όποτε δεν χρειάζονται εκλογές”. Πάμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη στις επόμενες εκλογές με εντολή να τα αλλάξουμε όλα.

Η πρόταση Κασσελάκη ήταν ενιαία να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε “αν θες να πας στις 10 Μαρτίου πήγαινε μόνος”. Άρα δεν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου και επομένως παρέλκει η δήλωση παρουσίας από πλευρά της για εκλογές».

Γεροβασίλη: Δεν πήρα πίσω την υποψηφιότητά μου

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Όλγα Γεροβασίλη διέψευσε ότι απέσυρε την υποψηφιότητά της. «Η πρόταση μου για εκλογές σε έναν μήνα δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία. Δεν την απέσυρα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη φράση της προς τον Στέφανο Κασσελάκη «αν θες εκλογές στις 10 Μαρτίου, καν’ τες μόνος σου» είπε ότι ήταν το σχόλιό της, επειδή θεώρησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να καταστρατηγήσει το καταστατικό.

Ξεκαθάρισε πως η δική της πρόταση ήταν εκλογές σε έναν μήνα «όπως ορίζει το καταστατικό».

Επίσης, τόνισε πως το σώμα ουσιαστικά, «υπερψηφίζοντας την πρόταση Φάμελλου – Παππά – Γ. Τσίπρα (η οποία τέθηκε πρώτη σε ψηφοφορία), απέρριψε την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «γιατί δεν μπήκαν οι άλλες δύο προτάσεις στην ψηφοφορία με τη σωστή σειρά, με αυτή δηλαδή που κατατέθηκαν; Προέδρου, δική μου και Φάμελλου;»

«Διότι δεν έπρεπε να να φανεί ότι καταψηφίστηκε η πρόταση του πρόεδρου» απάντησε η ίδια…

«Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν» είπε σε άλλο σημείο και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει χωρίς πόλωση και διχαστικές δηλώσεις του τύπου «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Η απάντηση του Πάνου Ρήγα

«Κατ’ αρχήν για να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία εκλογής προέδρου πρέπει να εγκριθεί από το σώμα του Συνεδρίου. Για αυτό μπήκε πρώτη η πρόταση Φάμελλου – Παππά – Γ. Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Πάνος Ρήγας και συνέχισε:

«Υπήρξαν τρεις προτάσεις. Των τριών, η πρόταση πακέτο Κασσελακη για εκλογές 10 Μαρτίου και η πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη.

Ζητήθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη να διευκρινίσει τη πρόταση της. Ανέβηκε στο βήμα και είπε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή εκλογές στις 7 Απριλίου. Τότε είπε στον πρόεδρο “αν θες εκλογές στις 10 Μαρτίου, καν’ τες μόνος σου”» σημείωσε στη συνέχεια.

«Τότε ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως αφού η Όλγα Γεροβασίλη δεν αποδέχθηκε την πρόταση για τις 10 Μαρτίου και είπε “πήγαινε μόνος σου” δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα και προχωράμε χωρίς εκλογές”» κατέληξε ο Πάνος Ρήγας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter