ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνο το επιτελικό μπάχαλο με τα self test

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνο το επιτελικό μπάχαλο με τα self test

Mε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την ανικανότητα της θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες οικογένειες με test των μαθητών και εκπαιδευτικών.

«Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν», επισημαίνεται. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του επιτελικού μπάχαλου του κ. Μητσοτάκη απέδειξε ότι μπορεί και χειρότερα.

Ανοίγει αύριο τα σχολεία ακριβώς όπως τα έκλεισε καθώς δεν βρήκε λόγο να κάνει το παραμικρό για το ασφαλέστερο άνοιγμα των σχολείων, απορρίπτοντας τις προτάσεις των επιστημόνων, των εκπαιδευτικών και του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Το μόνο που αποφάσισε είναι αντί του δωρεάν μοριακού τεστ να προσφέρει μόνο ένα ακόμη self test. Και επειδή είναι ως συνήθως απόλυτα «προετοιμασμένη» και ανίκανη ακόμη και για τα ελάχιστα δεν φρόντισε να εξασφαλίσει καν την επάρκεια αυτών των τεστ. Η λύση που βρήκε Σάββατο βράδυ μετά την κατακραυγή, είναι ότι όσοι δεν βρήκαν τεστ θα τα παίρνουν αύριο το πρωί από το σχολείο. Πέραν του οργανωτικού τραγέλαφου, κάποιοι μπορεί να είναι θετικοί, έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει Μέσα Μεταφοράς, έχοντας μπει στο σχολείο, έχοντας έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά. Και όσοι βγουν θετικοί θα γυρίσουν σπίτι με το επόμενο λεωφορείο, διασπείροντας περαιτέρω τον ιό; Άλλη μια συνταγή επιδημιολογικής αποτυχίας!

Στο δε θέμα του εμβολιασμού, που είχαν κάνει μπάχαλο και εκεί για μέρες με την πλατφόρμα προγραμματισμού των ραντεβού σε αναστολή, με λίγα εμβόλια και ελάχιστα εμβολιαστικά κέντρα συνεχίζουν τις επιτελικές «επιτυχίες». Σχεδιάζουν την αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μετατροπής του σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει μία τρύπα στον εμβολιασμό των παιδιών με το άνοιγμα ενός «κρατήρα» στην παιδιατρική φροντίδα, στέλνοντας τις οικογένειες αναγκαστικά στις ιδιωτικές δομές που πλεονάζουν στην ευρύτερη περιοχή και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και στην παιδιατρική φροντίδα.

Είναι πραγματικά τραγικό πως μέσα σε δύο εβδομάδες, στην αιχμή της πανδημίας και ενώ αναμένουν έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά η υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία να μειώνεται και η υγειονομική φροντίδα των παιδιών από το ΕΣΥ να υποβαθμίζεται.

Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν«.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter