ΣΥΡΙΖΑ: Ερασιτεχνισμοί Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη με την ασφάλεια των πολιτών (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Ερασιτεχνισμοί Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη με την ασφάλεια των πολιτών (Video)

Επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την συμπλοκή ειδικών φρουρών στο Γκάζι με μπράβους όπου έπεσε και πυροβολισμός ενώ ο ένας φρουρός έχασε και το… όπλο του!

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ερασιτεχνισμούς Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη που είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών.

Όπως αναφέρει η πρόσληψη ειδικών φρουρών εκτός ΑΣΕΠ και Πανελληνίων με τόση βιασύνη (λίγες ημέρες εκπαίδευσης) είχε ως στόχο απλά το μικροπολιτικό κέρδος και την ικανοποίηση προεκλογικής υπόσχεσης.

Σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε υποβάλει στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης όπου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου παραδέχθηκε το συμβάν και ισχυρίστηκε πως δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα αλλά συνέβη εκτός υπηρεσίας και σε ιδιωτικές στιγμές των ειδικών αυτών φρουρών (αναλυτικά πιο κάτω με βίντεο).

Ανακοίνωση γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

«Οι ερασιτεχνισμοί Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη επικίνδυνοι για την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχθεί αυτό που μάταια προσπαθούν να κρύψουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χρυσοχοΐδη εδώ και δέκα μέρες.

Ότι προσέλαβαν ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την προεκλογική τους υπόσχεση για 1.500 άμεσες προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Ακόμη χειρότερα, και στη βιασύνη τους να αποκομίσουν μικροπολιτικό κέρδος, τους έδωσαν ένα όπλο και τους έβγαλαν στους δρόμους με λίγες μόλις μέρες εκπαίδευσης, για να φανεί ότι αύξησαν τις περιπολίες.

Αποτέλεσμα; Δύο από αυτούς τους ειδικούς φρουρούς ενεπλάκησαν σε καβγά σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι εκτός υπηρεσίας, χτυπήθηκαν, έπεσε πυροβολισμός και χάθηκε το υπηρεσιακό όπλο του ενός.

Αυτό δεν είναι ασφάλεια ούτε για τους πολίτες ούτε για τους αστυνομικούς. Είναι εγκληματική προχειρότητα και ανευθυνότητα των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη.»

Επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση: Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση

Στην Επίκαιρη Ερώτηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούση, για το αν «αληθεύουν τα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης εμπλοκής ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο στο Γκάζι», ο ΥΦΥΠ Προστασίας του Πολίτη, παραδέχθηκε ότι στο περιστατικό που συνέβη στο Γκάζι στις 6 Φεβρουαρίου με τους δυο ειδικούς φρουρούς, ο ένας εξ αυτών, στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στο έδαφος και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε μια φορά και στη συνέχεια χάθηκε. Ο κ. Οικονόμου επίσης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για συμβάν που δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα αλλά συνέβη εκτός υπηρεσίας και σε ιδιωτικές στιγμές των ειδικών αυτών φρουρών.

Ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, στη δευτερολογία του τόνισε:

«Γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί επιχείρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποκρύψει αυτό το πάρα πολύ σοβαρό συμβάν για την ασφάλεια των ειδικών φρουρών και βεβαίως των πολιτών. Τώρα καταλάβαμε πολύ καλά γιατί ενώ εκδώσαμε δυο ανακοινώσεις το Υπουργείο, η πολιτική ηγεσία, η κυβέρνηση σιώπησε. Γιατί αυτά που θα έλεγε εδώ και μέρες, από τότε που συνέβη το συγκεκριμένο παρά πολύ σοβαρό συμβάν, χωρίς καμιά αμφιβολία εκθέτουν την κυβέρνηση κατά ανεπανόρθωτο τρόπο, πολλαπλά.

Θα κάνω μια επισήμανση. Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα προσωπικά, γιατί είχατε την τιμή να χρηματίσετε αρχηγός της ΕΛΑΣ, πως για τους Έλληνες και Ελληνίδες αστυνομικούς υπάρχει κώδικας δεοντολογίας αστυνομικών που καθορίζει με ρητό τρόπο τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους όχι μόνο όταν είναι εντός υπηρεσίας, αλλά και όταν είναι εκτός υπηρεσίας.

Όταν μας περιγράψατε όπως μας περιγράψατε όλα όσα συνέβησαν ένα είναι το συμπέρασμα: είναι πάρα πολύ σοβαρό το γεγονός, πάρα πολύ σοβαρό το συμβάν.

Γιατί, κ. Υπουργέ που δεν ήρθατε εδώ και στείλατε τον κ. Οικονόμου, αναβιώσατε με πολιτική σας απόφαση αυτούς τους αποτυχημένους και επικίνδυνους για την ασφάλεια των πολιτών θεσμούς, όπως είναι ο θεσμός των ειδικών φρουρών. Γιατί είναι επικίνδυνος ο θεσμός των ειδικών φρουρών και γιατί είχε καταργηθεί από την ΕΛΑΣ; Γιατί στην πραγματικότητα είναι ένας ρουσφετολογικός αρμός εξουσίας, που δε σας αρέσει να ακούτε, τον οποίο αναβιώσατε. Στερήσατε το δικαίωμα από χιλιάδες παιδιά που ονειρεύονται να προσληφθούν στην ΕΛΑΣ μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και με αναξιοκρατική διαδικασία με το που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός προσλάβατε ρουσφετολογικά 1.500 ειδικούς φρουρούς. Γιατί αναξιοκρατικά; Επειδή επιλέγονται από τριμελή επιτροπή, της οποίας τα δύο μέλη δεν είναι ΑΣΕΠ, δεν υπάγονται αυτές οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ. Δεν υπάγονται στο αμερόληπτο και αντικειμενικό καθεστώς που έχουν δικαίωμα όλα τα παιδιά να πετύχουν την εισαγωγή τους στην ΕΛΑΣ, που είναι το καθεστώς των πανελληνίων εξετάσεων. Και το αποτέλεσμα όλου αυτού –αφού θέλατε γρήγορα και πρόχειρα αποτελέσματα με δυο, τρεις μήνες εκπαίδευση και όχι χρόνια που πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί- τους στέλνετε στο δρόμο και κρατάνε στα όπλα και πάνε στα μπαρ; Αυτό μας είπατε πριν από λίγο, ότι είχε το υπηρεσιακό του όπλο και είχε πάει για διασκέδαση στα μπαρ που πηγαίνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού να διασκεδάσουν κ. Οικονόμου. Και δεν έχει παραιτηθεί κανείς σας γι’ αυτήν την κατάσταση; Είστε αποκλειστικά πολύ σοβαρά υπεύθυνοι γι’ αυτό το οποίο έχει συμβεί γιατί προσλάβατε 1500 τέτοιους και τους έχετε και κυκλοφορούν ανάμεσα στα παιδιά μας, ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter