ΣΥΡΙΖΑ για αφίσα ΝΔ: γαλάζια επιχείρηση η συνύπαρξη του εμβλήματος του Ερυθρού Σταυρού με το λογότυπο του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ για αφίσα ΝΔ: γαλάζια επιχείρηση η συνύπαρξη του εμβλήματος του Ερυθρού Σταυρού με το λογότυπο του κόμματος

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε η αφίσα της Νέας Δημοκρατίας με το σήμα της ΝΔ δίπλα σε αυτό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλοντας γαλάζια επιχείρηση για μικροκομματικά οφέλη.

Όπως σημειώνουν, «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οφείλει, βάσει του καταστατικού του και της ένταξής του στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού, να τηρεί την αρχή της ουδετερότητας, της αποφυγής δηλαδή να ταυτίζεται με οποιαδήποτε πολιτικό κόμμα ή ιδεολογία. Είναι αδιανόητη η συνύπαρξη του ιστορικού εμβλήματος του ΕΕΣ με το λογότυπο ενός πολιτικού κόμματος. Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να συμπράξει σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του Ερυθρού Σταυρού και των βασικών αρχών του ερυθροσταυρίτικου κινήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το είδαμε και αυτό! Μετά την αναμετάδοση από προξενεία μας κομματικού βιντεοκλίπ της Νέας Δημοκρατίας, κυκλοφόρησε αφίσα με το σήμα του κόμματος δίπλα σε αυτό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με πρόφαση την συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στην Ουκρανία.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οφείλει, βάσει του καταστατικού του και της ένταξής του στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού, να τηρεί την αρχή της ουδετερότητας, της αποφυγής δηλαδή να ταυτίζεται με οποιαδήποτε πολιτικό κόμμα ή ιδεολογία. Είναι αδιανόητη η συνύπαρξη του ιστορικού εμβλήματος του ΕΕΣ με το λογότυπο ενός πολιτικού κόμματος.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να συμπράξει σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του Ερυθρού Σταυρού και των βασικών αρχών του ερυθροσταυρίτικου κινήματος.

Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια τον Ερυθρό Σταυρό. Για το καλό όσων έχουν ανάγκη την υποστήριξή του, όμως, όχι για την δική του προβολή. Ο Ουκρανικός λαός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορούμε να του δώσουμε, ατομικά και συλλογικά. Ας πάψει όμως επιτέλους να βλέπει το κυβερνητικό κόμμα τα πάντα με τα μικροκομματικά γυαλιά της επικοινωνίας.

Αναμένουμε την άμεση ανάκληση της αφίσας. Στηρίζουμε την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για το σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, όχι όμως ως επιχείρηση για μικροκομματικά οφέλη κατά παράβαση των αρχών του Ερυθρού Σταυρού.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter