ΣΥΡΙΖΑ για Airbnb: «Η κυβέρνηση αρνείται να ρυθμίσει το τοπίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων»

ΣΥΡΙΖΑ για Airbnb: «Η κυβέρνηση αρνείται να ρυθμίσει το τοπίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων»

Την άρνηση της Κυβέρνησης της ΝΔ να ρυθμίσει το τοπίο που επικρατεί στην αγορά Airbnb, αναδεικνύει ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συνυπογραφή 24 ακόμη Βουλευτών.

«Παρά το ότι σε πρόσφατη ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας διευκολύνθηκε η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο νόμος που τελικά ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ελάχιστα αντιμετωπίζει τα τεράστια προβλήματα του κλάδου. Ταυτόχρονα, ο νόμος αρνείται να βάλει όρια ακόμα και σε όψεις του φαινομένου που οδηγούν σε στρεβλώσεις του ανταγωνισμού ή αντικοινωνικές μορφές φορολογικής συμπεριφοράς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό σχετικά με το αν σκοπεύει να εμπλουτίσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι ορατός ο διαχειριστής, πέρα από τον ιδιοκτήτη, κάθε ακινήτου η διανομή του οποίου διατίθεται μέσα από το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ζητάει επίσης απαντήσεις για το αν σκοπεύει να ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις του άρθρο 111 του νόμου 4446/2016 και να θέσει όρια στον αριθμό των διανυκτερεύσεων ανά ακίνητο σε περιοχές που έχουν παρατηρηθεί ακραίες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων, καθώς και το ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των αρνητικών κοινωνικών συνεπειών από την εξάπλωση του καθεστώτος των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Τέλος, ζητά να κατατεθούν στη Βουλή το πρωτόκολλο συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τις εταιρείες AirBnB, Booking.com και VRBO, του Ομίλου της Expedia.

 

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter